Glas Javnosti

Rast kriptovaluta u 2024: Bitkoin predvodi sa novim visinama

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Bitkoin i kriptovalute doživljavaju značajan rast u 2024. godini, pri čemu Bitkoin premašuje očekivanja analitičara i investitora. Prema nedavnim izveštajima, Bitkoin je uspeo da dostigne i premaši cenu od 44.000 dolara, što je rezultat povećanja akumulacije od strane velikih držača i pozitivnih signala sa američkih berzi. Ovo je doprinelo sveukupnom optimizmu na tržištu, dodatno pojačanom odobravanjem ETF-ova na Bitkoin, što je prema analitičarima sa Wall Streeta moglo da dovede do daljeg rasta cene Bitkoina do kraja godine, sa potencijalom dostizanja 70.000 dolara​.

Analitičari Bernstein-a izdvajaju nekoliko faktora koji bi mogli da doprinesu rastu Bitkoina, uključujući razvoj sloja 2 protokola koji bi povećao efikasnost mreže, kao i povoljno makroekonomsko okruženje. Očekuje se da će američke firme za rudarenje Bitkoina proširiti svoje operacije uprkos predstojećem halving događaju, koji će prepoloviti nagrade za rudarenje.


Pored Bitkoina, i druge kriptovalute kao što su Ethereum, Binance Coin, Solana, i Polygon beleže značajne rastove, što ukazuje na širi oporavak i entuzijazam na tržištu kriptovaluta. Ethereum posebno privlači pažnju zbog optimizma vezanog za ETF-ove, kao i zbog napretka u razvoju tehnologije, kao što je Polygonov Type 1 Prover, koji obećava postizanje miljokaza postavljenih od strane Vitalika Buterina​.

Ovaj period rasta i optimizma na tržištu kriptovaluta ne samo da privlači investitore i trgovce, već i naglašava sve veći uticaj tehnološkog razvoja i regulatornih promena na tržišnu vrednost. Sa nadolazećim događajima kao što je halving Bitkoina, investitori pažljivo prate moguće promene u ponudi i potražnji, kao i uticaj na cene ne samo Bitkoina, već i šireg spektra kriptovaluta.



Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR