Glas Javnosti

Učesnici narednog protesta “Srbija protiv nasilja” ići će do ministarstava prosvete i pravde: PODRŠKA INSPEKTORIMA MILENKOVIĆU I MITIĆU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Protest će biti posvećen obrazovanju i vladavini prava, najavili organizatori.

Naredni protest „Srbija protiv nasilja“ održaće se u subotu 2. septembra. Nakon okupljanja u 19 časova kod Skupštine, građani će se uputiti do ministarstava prosvete i pravde.

Kolona će ići ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, preko Slavije do Nemanjine, odnosno ministarstava prosvete i pravde. Imena govornika će kasnije saopštiti, navela je poslanica Zeleno-levog fronta Jelena Jerinić.

Protest će biti posvećen obrazovanju i vladavini prava.

Govoreći o početku školske godine Jerinić je upitala na koji način će se obezbediti bezbednost škola kada se i dalje, navela je, dešavaju ubistva ispred škola, poput onog u Futogu.

Pitala je i ko će predavati u školama kada mladi ljudi ne žele da se obrazuju za nastavnike, te gde su dodatni psiholozi i pedagozi koje su tražili.

Osudila je smenu inspektora Milenkovića i Mitića koji su otkrili aferu Jovanjica, te rekla da oni dve godine trpe pretnje i da im je bezbednost ugrožena, kao i da ih je napadao u Parlamentu i ministra policije Gašić koji je, po njenim rečima, stao na stranu kriminalaca.

Građane je pozvala da 6. i 7. septembra, kada će biti održana sledeća ročišta oko Jovanjice, dođu i podrže smenjene inspektore, ali i da u petak u 19 časova budu na protestu u Gornjem Milanovcu zbog neadekvatne reakcije nadležnih na povređivanje maloletnog dečaka tokom proteklog protesta u ovom gradu, kada je vozač uleteo kolima u masu protestanata.

Poslanica „Zajedno-Moramo“ Danijela Nestorović opozicione lidere pozvala je da budu jedistveni jer se samo tako, rekla je, može pobediti režim.

Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR