Glas Javnosti

Сајам образовања ЕдуФаир 6. и 7. марта у Белекспоцентру

Društvo
Autor: Danas.rs/foto: wikipedia

Седамнаести ЕдуФаир, традиционално највећи сајам образовања у Србији, ове године заказан је за 6. и 7. март, у београдском Белеџпоцентру и биће право место за све који желе да се информишу о новим трендовима у образовању.

Више од 90 угледних образовних институција из Србије, региона, Европе, Америке и Канаде представиће своје програме, нове трендове, модерне приступе образовању, а биће и отворене за бесплатне консултације у вези са образовањем за све заинтересоване посетиоце.

Посетиоци ће имати прилику и да присуствују презентацијама амбасада, факултета, интерната, културних центара, али и едукацијама, где ће моћи да се информишу о бројним занимљивим стипендијама, попустима, погодностима и „занимањима будућности“.

Како до студија у иностранству? Како написати мотивационо писмо и зашто је оно важно? Како се спремити за испите језика? Како одабрати праву каријеру? Са којим проблемима се најчешће сусрећу родитељи приликом учествовања у планирању образовања за своју децу? Због чега је персонализовани приступ образовању толико ефикаснији од традиционалног и како га примењују неке од најугледнијих образовних институција? Који су изазови за децу, а који за родитеље деце која иду у иностранство ради стицања образовања? На ова и многа друга питања посетиоци ЕдуФаир-а ће моћи да добити одговоре кроз панел дискусије, радионице, презентације и личне консултације са стручњацима из области образовања током два дана ЕдуФаир-а.
Већ традиционално, на ЕдуФаир-у бира се Омиљени професор или професорка Србије, а сви средњошколци који желе да обрадују свог професора или професорку, могу да их кандидују на интернет страници интеграледу.рс.

Такође, сви посетиоци имаће прилику да ураде тест професионалне оријентације Мајуничојс (MyUniChoice), званично најбољи тест за професионално усмерење у Великој Британији.

Представници неких од најугледнијих образовних институција из Велике Британије, Швајцарске, Аустрије, Немачке, Канаде, Словеније, Луксембурга, Италије, Француске, Грчке, Хрватске, Мађарске и Холандије држаће своје презентације током два дана ЕдуФаир-а, које ће бити отворене за све посетиоце.

Сви посетиоци моћи ће да добију бесплатно саветовање, било да их занимају студије у иностранству, приватни или државни универзитети, интернати или школе језика. Универзитет у Београду ће се представити на ЕДУфаир-у ове године представити са више од 20 факултета.

„ЕДУфаир је један од највец́их саветодавних пројеката у Србији и региону који представља најновије трендове у области образовања. Мисија нашег тима је да пружи професионалну перспективу и реализацију сваком студенту који је заинтересован за развој образовања – од личног студијског програма до професионалне реализације и стажирања. Било да је реч о ученицима и студентима, или родитељима који желе да се информишу о свим могућностима за своју децу, ЕдуФаир ове године пружа атрактиван програм у ком ће свако моћи да пронађе садржај по својој мери“, објаснила је Даша Денда, евент менаџерка ЕдуФаир-а.

Пријаве за ЕдуФаир 2020 су бесплатне и обављају се онлине на линку edufair.rs.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR