Glas Javnosti

POLJOPRIVREDNICI SVE ODLUČNIJI: U Novom Sadu zatvoren kružni tok kod Šangaja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Članovi poljoprivrednog Udruženja „Složni Pidikanci“ blokirali su jutros magistralni put Kovin-Bavanište-Pančevo

Poljoprivrednici su sa više od 50 traktora blokirali put, a propuštaju se samo vozila hitne pomoći i automobili u kojima se nalaze deca.

U Novom Sadu počela je blokada kružnog toka kod skretanja za Šangaj. Po najavama, trajaće do sumraka. Saobraćaj će se propuštati na svakih pola sata. Od 14 sati poljoprivrednici su najavili i blokadu ulaza i izlaza na auto-put u Novom Sadu.


Stočari i Ratari iz Banata, Mačve, Srema, Bačke i Centralne Srbije su upravo poslali, kako kaže poljoprivrednik iz Banata Vukašin Baćina poslali zahteve Ministarstvu poljoprivrede. On tvrdi da će ukoliko Ministarstvo ne prihvati njihove zahteve u roku od tri dana organizovati proteste, blokirati sve institucije, kao i granične prelaze.

Njihovi zahtevi su, između ostalih, jednokratna novčana pomoć za svaki hektar upisan u E-agraru od 12.000 dinara po hektaru u roku od sedam dana, subvencija po svakom hektaru od 300 evra po hektaru, za muzne krave 60.000 po kravi i premija za mleko 25 dinara po litri počev od četvrtog kvartala 2023.

Glas javnostiN01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR