Glas Javnosti

OGLASILI SE PREDSTAVNICI NEKOLIKO UDRUŽENJA POLJOPRIVREDNIKA: Nismo dobrodošli na pregovore sa Vladom Srbije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nekoliko udruženja poljoprivrednika oglasilo se večeras o zabrani medijima da prisustvuju pregovorima sa Vladom Srbije u Kisaču, navodeći da oni na tu odluku nemaju uticaj, te da ni sami nisu dobrodošli na sutrašnje pregovore.

„Na pregovorima u Kisaču poljoprivrednike će predstavljati četiri potpisnika organizatora protesta, a to su – Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Savez udruženja poljoprivrednika Banata, Udruženje poljoprivrednih pproizvođača Subotice i udruženje poljoprivrednika Aradac.

Naše udruženje, kao i ostali poljoprivrednici koji su podržali proteste nisu dobrodošli na pregovore sa predstavnicima Vlade, niti imaju uticaj na odluke o prisustvu medija, kao i na ostale odluke koje su bile u toku protesta.

Povodom toga želimo da vam se izvinimo u ime našeg udruženja ‘Složni Pidikanci’, poljoprivrednika iz Banatskog Brestovca, Banatskog Novog Sela i poljoprivrednog udruženja Stig Požarevac“, navodi se u saopštenju Poljoprivrednog udruženja „Složni Pidikanci Bavanište“ objavljenom na Fejsbuku.



Novinari Nove, N1 i portala 021 „nepoželjni“ su na sastanku premijerke i paora u Kisaču, jer su se oba učesnika na sastanku saglasila da Nova, N1 i 021.rs ne prisustvuju sastanku već da sa njega izveštavaju samo „agrarni novinari“.

Podsetimo, nakon sastanka predstavnika Inicijative za opstanak poljoprivrednika u Beogradu sa premijerkom Anom Brnabić, svega nekoliko novinara pozvano je na sutrašnji sastanak u Kisaču, a među njima bili su i novinari redakcija Televizije Nova, N1 i Portala 021, koji su od samog početka izveštavali o protestima poljoprivrednika.

Međutim, u toku današnjeg dana Inicijativa je saopštila da Vlada Srbije nije saglasna sa odlukom da novinari Nove, N1 i Portala 021, prisustvuju sastanku, već da prisutni budu samo „agrarni novinari“.

Predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika sa tim su se saglasili, jer je većina Udruženja koja čine tu Inicijativu, stava da zbog ove, novonastale situacije, ne smeju da trpe pregovori paora sa Vladom o njihovim zahtevima, zbog kojih su i pokrenuli proteste širom Srbije.




Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR