Glas Javnosti

DEVETI DAN PROTESTA POLJOPRIVREDNIKA: Blokiran Temerinski most u Novom Sadu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Deveti dan domaći paori nezadovoljstvo stanjem u agraru iskazuju na ulicama širom Srbije, a blokade puteva realizovaće se i danas, uprkos zakazanom sastanku sa premijerkom Anom Brnabić.

Naime, iako su poljoprivrednici od nadležnih zahtevali ispunjenje zahteva pa onda pregovore, nakon telefonskog razgovora sa premijerkom, dogovoreno je da se sastanu u Vladi Srbije, a ne „na svom terenu“, kako su to ranije tražili.

Paralelno, blokade će i dalje trajati, s tim što je najavljeno da će periodi blokiranja saobraćaja biti duži, a propuštanja kraća.

Blokiran je Temerinski most u Novom Sadu od 12 časova. Gužve za sada nema jer se saobraćaj preusmerava na druge putne pravce.

Dogovor je da blokada traje do 15 sati.


Poljoprivrednici javljaju da su blokade realizovane u Požarevcu, Banatskom Brestovcu, Tovariševu, Čenti, Subotici, Čelarevu, Gložanu, Petrovcu, Staroj Pazovi i drugim mestima.

U jednom trenutku je bio blokiran kružni tok u Novom Sadu. Poljoprivrednici su se vratili kod rafinerije, a saobraćaj je normalizovan.

Za danas su predviđene blokade kod Bavaništa, gde zatvaraju put Pančevo-Kovin, Vlajkovac most na putu Beograd – Vršac, blokade na putu Novi Sad – Bačka Palanka na delu između Gložana i Čelareva, na putu Bački Petrovac – Silbaš, na putu Kikinda – Zrenjanin kod Aradca, na putu Zrenjanin – Novi Sad, Banatski Brestovac (put Kovin – Pančevo), Čenta, Stara Pazova (kod auto-puta).

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR