Glas Javnosti

Vernicima zabranjena, a DPS-u dozvoljena auto litija u Bijelom Polju (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Država Crna Gora preko policije u Bijelom Polju i tamošnjih vlasti, poslala je za samo 24 sata jasnu poruku svojim građanima, koja treba da zabrine slobodnu Evropu, čiji diplomatski predstavnici akreditovani u Podgorici, izgleda da različitim dioptrijama gledaju na sve što se godinama unazad dešava u ovoj državi.

Naime, na Dan državnosti ulicama i prigradskim naseljima dugo vremena kružile su kolone automobila zakićenim državnim zastavama Crne Gore. U jednom naselju, govori o tome video snimak, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, ali, verovatno će ceo slučaj završiti kao u Beranama na Dan nezavisnsti, kada je rafal iz ”svatovskog” pištolja ispalio maloletnik…

O nekim patriotama iz Bijelog Polja ne treba troštiti reči, ali traba ukazati na ponašanje bjelopoljske policije koja dan ranije nije dozvolila auto litiji da prođe kroz grad povodom slave grada Svetih apsotola Petra i Pavla. Policija je čak otišla toliko daleko da je blokirala litiju i držala je nekoliko sati na saobraćajnici u naselju Rakonje, posle čega je došlo do hapšenja dve osobe, a u ponedeljak do pozivanja na saslušanje dva sveštenika zbog ”umešanosti” u ceo događaj…

 

- Ovo je ”reč” komandira bjeopoljske policije Danka Gogića, koji je sinoć, posle blokade naše litije, obećao da neće dozvoliti auto kolonu Milovih i Duškovih jurišnika”, napisao je na svom fejsbuk nalogu aktivista DF Radovan Rakočević, koji ističe da će u utorak biti podnesen zahtev za smenu načelnika i komandira CB Bijelo Polje zbog dvostrukih aršina, koji rade isključivo u interesu DPS-a, a ne u insteresu svih građana Bijelog Polja koji ih plaćaju. Komandir bjelopoljskog CB-a (kojeg su Bjelopoljci i Bjelopoljke dobro zapamtili poslednjim njegovim delovanjem protiv srpskog naroda u Bijelom Polju) ovako je održao svoju reč - kaže Rakočević.

Litije ili višemesečni narodni protest protiv Zakona o slobodi veroispovesti se definitivno se ne daju zaustaviti, posebno ne u Boki i ne kada su Bokelji auto litijom, ne kršeći mere NKT hteli da proslave Petrovdan.
 Nameru ipak nisu ostvarili u celosti. Dugu kolonu vozila koju su samoinicijativno organizovali građani i koja je krenula iz Budve , Kotora i Tivta prema Herceg Novom policija je zaustavila i vratila iz Bijele.

I iz Herceg Novog je kolona automobila krenula u susret Budvanima, Kotoranima i Tivćanima ali su i oni prošli samo kroz grad.

Svi uz oglašavanje sirenama, uz muziku i povike „Ne damo svetinje" ali i uz pitanje zašto su zaustavljeni kada nijedno pravilo u onome što su radili nije prekršeno.

 Da li je to bio slučaj i sa autolitijom koju je organizovala crnogorska vlast pobodom Dana državnosti?

(Izvor Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR