Glas Javnosti

VELJOVIĆ I POLICIJA DA OBJASNE: Zašto je angažovana protivteroristička jedinica u Ulcinju?

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Direktor policije Veselin Veljović pozvan je, od strane Saveta za građansku kontrolu rada policije, da saopšti detaljnije informacije o postipcima policijskih službenika tokom rušenja nelegalno građenog objekta u ulcinjskom naselju Zoganje.

Prema saznanjima Saveta policijski službenici u Ulcinju asistirali su pri rušenju nelegalno izgrađenog objekta u blizini crkve Svetog Vasilija Ostroškog što je izazvalo pažnju javnosti.

Savet je zatražio da se proveri da li je zahtev za pružanje asistencije podnet u skladu sa zakonom.

-Koji su razlozi i za angažovanje protivterorističke jedinice i da li su ispoštovane predviđene procedure angažovanja jedinica Sektora specijalne policije- pitaju u Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Savet inače podržava Upravu policije u zakonitom i efikasnom izvršavanju odluka državnih organa i drugih ovlašćenih subjekata.

Sekretarijat za održivi razvoj naveo je na svom Tviter nalogu da je u Zoganju u Ulcinju počelo rušenje nelegalno građenog objekta od više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. veka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR