Glas Javnosti

VELIKI TALAS POVUKAO DEČAKA (13) U MORE: Strašni detalji nestanka deteta u Herceg Novom (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Trinaestogodišnji dečak iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u ovom gradu, kod hotela Plaža, kada ga je talas odvukao u more, kazao je Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spasavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

Dete je povukao morski talas u momentu kada je ono pokušalo da se fotografiše. Potraga za dečakom je u toku, prenosi Cdm.

“Usled velikih talasa, tamo je vetar bio skoro 100 km/h, talas je dečaka povukao sa tog šetališta u more i on je nestao. Mi sa specijalnim spasilačkim skuterom vršimo pretrage, verovatno je utopljenje. Trenutno su teški uslovi, jake su morske struje i talasi”, kazao je CdM-u Lukšić.

Službenici MUP-a, Uprave policije, vatrogasne službe i ronioci iz Bijele tragaju za dečakom.

“Sinoć su lampama tražili, ali je to nemoguća misija zbog vremenskih uslova”, ističe Lukšić.

Trinaestogodišnjaka povukao talas prilikom fotografisanja, tražiće podizanje helikoptera

Načelnik kriminalističke policije Herceg Novi Mitar Tadić kazao je za RTHN da je dežurnoj službi Centra bezbednosti prijavljeno da je trinaestogodišnjaka povukao talas prilikom fotografisanja.

“Tokom dana u saradnji sa istim službama i Upravom sigurnosti plovidbe na moru će se obaviti detaljna pretraga duž celog šetališta. U komunikaciji smo i sa Direktoratom za vanredne situacije koji će nam shodno meteo uslovima podići eventualno helikopter, kako bi se pretražio što veći opseg zaliva”, kazao je Tadić.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog Ronilačkog centra Bijele kazao je CdM-u da su njihovi timovi angažovani sinoć od 23 časa.

“Uslovi za ronjenje su veoma loši, veliki talasi u priobalnom delu otežavaju pretragu. Kako dan odmiče očekujemo da će se uslovi poboljšati, ali se večeras ponovo očekuje jako nevreme”, istakao je Mijajlović.

Podsećamo, u celoj Crnoj Gori juče je na snazi bio crveni meteoalarm. Tokom dana su bile obilne količine kiše i jaki udari vetra olujne jačine.

Direktorat za zaštitu i spašavanje pozvao je tada građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

Glas javnosti/Cdm

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR