Glas Javnosti

VAŽNA VEST ZA GRAĐANE : Otvoren granični prelaz RANČE

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Rekonstruisani Granični prelaz Ranče, između Crne Gore i Srbije, otvoren je zvanično danas u Pljevljima. Ministar crnogorskog MUP-a Filip Adžić izjavio je da se radi o projektu koji će doprineti jednostavnijem prelaženju državne granice, efikasnosti rada Granične policije i kvalitetnijem suzbijanju svih vidova prekograničnog kriminala.

"Na ovaj način, pokazujemo da dajemo doprinos težnjama da naše granice učinimo sigurnim, u skladu sa standardima Evropske unije i Šengen”, rekao je Adžić.

Ministar je zahvalo evropskim partnerima, koji su omogućili realizaciju ovog projekta i naglasio da će otvaranje novog graničnog prelaza dodatno doprineti smanjenju vremena zadržavanja i ubrzanju procedura granične kontrole, čime će se pozitivno uticati kako na bezbednost tako i na razvoj turizma.Šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije Ingve Engstrom je istakao doprinos EU rekonstruciji graničnog prelaza sa 2,5 miliona evra.


„Unapređenje granične infrastrukture deo je napora EU da podrži Crnu Goru u težnjama na poboljšanju nadzora granice i otkrivanju i sprečavanju kriminala. Crna Gora je važan partner u rešavanju migracionih izazova, te može računati na dalju podršku Evropske unije na planu upravljanja migracijom i granicama“, rekao je Engstrom, preneli su podgorički mediji. 

Glas javnosti/D03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR