Glas Javnosti

Uhapšeni u Budvi PUŠTENI NA SLOBODU; Nestali KLJUČ I PEČAT OPŠTINE

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Budve Marko Carević, predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri te opštine pušteni su na slobodu.

Carević je kazao da su oslobođeni krivične odgovornosti. Svi su pušteni, osim njegovog sina koji je, kako je kazao, navodno napao službeno lice.

Carević je kazao da će sutra doći u Opštinu na svoje radno mesto i pozvao da ostanu ispred zgrade Opštine i da tako iskažu bunt.

On je pozvao sve da u nedelju dođu na litije.

Kako je kazao, ovo što je danas urađeno u Budvi, rade samo "kukavice i izrodi."

- Pogledajte uniformisano lice sa puškom na vratima Opštine, da li je to ta demokratija na koju se poziva Crna Gora? Vidjeli ste jutros kako kukavice bestidno gaze i ruše sopstveni Ustav na koga se pozivaju. Ulaze i ruše i sprovode svoju diktaturu. Da li je to ta Crna Gora na koju se pozivaju. Mi gradimo Crnu Goru na ljudskosti, na dostojanstvu i na onome na čemu smo podizani a to je ljudska riječ-, poručio je Carević.

Radović je kazao da je cela javnost jutros mogla da vidi da Crna Gora nema Ustav.

- Da su zakoni i pravo suspendovani i podređeni najvećem diktatoru Milu Đukanoviću. Ovo danas je direktno naredio Milo Đukanović, neprijatelj Crne Gore koga moramo pobijediti na izborima-, kazao je Radović.

On je poručio Snežani Kuč i Vladimiru Bulatoviću:

- Ta gospoda koja su na ovakav nacin usla u Opštinu, koja treba sjutra da žive meu nama, poručujem im da ćemo ih vrlo brzo izbaciti odatle-, kazao je Radović.

Ranije danas, Carevića, Radovića i sekretara za investicije u Opštini Budva Mladena Mikijelja, policija je izvela na sporedni izlaz stanice policije, smestila ih u auto i odvezla.

Ispred stanice policije su bili neredi pošto su je građani okružili, a policajci stavili gas maske.

Potpredsednik Demokrata i odbornik Dragan Krapović je pozvao građane da ostanu istrajni i ostanu, te pozvao predstavnike svih partija da dođu u Budvu, jer se tamo, kako je rekao, brani demokratija.

-Dođite u Budvu, u Budvi se brani Crna Gora-, poručio je Krapović.

-Ostanite ovdje i onemogućimo vojnoj hunti Mila Đukanovica da otme Budvu-, dodao je on.

On je kazao da su opštinskim funkcionerima u risanskoj bolnici konstatovane povrede, ali da su oni generalno dobro.

Krapović je poručio da odluke nisu zavedene i da pečate nijesu našli i ne mogu instalirati Kuč i Bulatovića.

Krapović je uputio poruku međunarodnoj zajednici da povedu računa što se u Crnoj Gori radi.

-Nemojte ćutati na nemile scene vojne hunte Mila Đukanovića-, poručio je.

Nestali pečat i ključ Opštine

Vršioci dužnosti predsednika Opštine i predsednika Skupštine Budva, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, u pratnji policije ušli su u zgradu opštine Budva.

Kako su saopštili, ključevi prostorija su nestali, nema ni pečata pa je, kako kažu, blokiran rad lokalnog Parlamenta, javlja RTCG.

Poručuju da će svako snositi odgovornost za svoja djela. Bulatović je pozvao zaposlene u opštini da sutra normalno dođu na posao.

-Mi ćemo vidjeti koji su dalji pravni koraci. Kao i sve do sad što smo preduzimali bio regulisano pravnim osnovama, a ne nekim divljaštvom koji smo gledali od onih sjednica, pa do jutros-, rekao je Bulatović.

Ističe da imamo povređene policajce i sugrađane.

- Odgovornost svakog čovjeka je na njegovim djelima-, zaključio je Bulatović.

Policija je rano jutros privela nedavno smijenjenog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića.

Ispred zgrade policije u Budvi gdje se nalaze nedavno smijenjeni rukovodioci Opštine i Skupštine opštine tog grada okupljeni građani protestuju zbog hapšenja lokalnih funkcionera.

Kako prenosi RTV Budva, pored Carevića i Radovića, uhapšeni su i menadžer Opštine Milo Božović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, šef Kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović, kao i Carevićev brat i sin.

Policija je, kako su kazali, odbornika DF-a Đorđija Vujovića iznijela iz zgrade i on je takođe uhapšen.

 (Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR