Glas Javnosti

Uhapšene tri Srpkinje u Crnoj Gori, nemaju evidentiran prelaz preko granice

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U Kolašinu su uhapšene tri državljanke Republike Srbije zbog kršenja zdravstvenih propisa, saopštio je u sredu MUP Crne Gore.

Postupajući po operativnim informacijama policija je u Kolašinu kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao A.V. iz Podgorice.

Prema saopštenju MUP-a Crne Gore, u vozilu su se nalazila još dva lica, bezbednosno interesantno lice Z.B. iz Kolašina i ženska osoba M.M. koja je dala svoje podatke ali koja kod sebe nije imala identifikaciona dokumenta.

Oni su dovedeni u službene prostorije Ođeljenja bezbednosti Kolašin radi utvrđivanja identiteta i daljih mera i radnji iz nadležnosti policije.

Nakon prikupljanja podataka o ženskoj osobi, utvrđeno je da je ona policijskim službenicima saopštila pogrešan identitet, te da se radi o licu T.R. (30) iz Republike Srbije.

Osim toga, kriminalističkom obradom utvrđeno je da u Kolašinu sa T.R. borave još dve ženske osobe koje su locirane u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu, a koje su bile u društvu sa, kako MUP CG navodi, bezbednosno interesantnim licima D.J. iz Kolašina i N.R. iz Mojkovca.

Ove dve ženske osobe dovedene su u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kolašin gde je proverama utvrđeno da je reč o J.M. (21) i I.P. (46) iz Republike Srbije.

Takođe je utvrđeno da J.M. i I.P. nemaju evidentiran prelaz državne granice, kao ni prijavljen boravak u Crnoj Gori.

Osumnjičene su lišene slobode i uz krivičnu prijavu privedene nadležnom državnom tužiocu koji je doneo rešenje o zadržavanju ovih osoba do 72 sata prema elementima postojanja krivičnog dela "nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti".

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR