Glas Javnosti

UHAPŠEN BIVŠI MINISTAR i ambasador Crne Gore u Poljskoj: Dritan poručio da NEMA NEDODIRLJIVIH!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Bivši ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt uhapšen je danas, saopštio je potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

- Uhapšen bivši ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt. Nema nedodirljivih! Borba protiv visoke korupcije ostaje prioritet! - napisao je Abazović na Tviteru.

-Dokazaćemo da je država jača od organizovanog kriminala!- dodao je Abazović.

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević odredila je tužilačko zadržavanje do 72 sata nekadašnjem izvršnom direktoru privatne bolnice “Meljine” Budimiru Šegrtu, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, pišu "Vijesti" u SDT-u.

Šegrt je, nakon angažmana u bolnici koju je država prodala konzorcijumu na čelu sa Atlas grupom, bio ministar zdravlja 2015 - 2016. godine.

Prema podacima iz biografije, u Atlas grupi je 2009. radio kao vođa projekta “Meljine kompleks”, a 2010. dobio je mesto izvšnog direktora privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Meljine.

Za kontrolu ugovora o kupoprodaji “Meljina” bio je zadužen, uz Ministarstvo finansija, i resor zdravlja kojim je upravljao.

Vukčević je 25. decembra saopštila da su istraživanjem kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je država oštećena za oko 10 miliona evra.

Ona je naglasila da je kupac ugovorom bio obavezan da uloži 119 miliona evra, a da je investirao 17.000 evra.

Vlada je vojno-bolnički kompleks u Meljinama prodala sredinom 2008. godine, a ugovorena kupoprodajna cena je bila 25 miliona evra.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR