Glas Javnosti
posta

УДАРНО: Ђукановићев режим планира нову велику пљачку на изборима у Тивту?!

Crna Gora
Autor: nacionalist.rs/pixabay

Последња сазнања, добијена од извора блиских владајућој црногорској Демократској партији социјалиста (ДПС) који су желели да остану анонимни, указују да се ДПС припрема да, по опробаном рецепту, покраде предстојеће локалне изборе у Тивту, заказане за 05. април ове године. Наиме, масовне литије и молебани за одбрану светиња, који трају дуже од два месеца и окупљају све већи број грађана Црне Горе, утицали су на слабљење рејтинга ДПС, што изазива велику забринутост у редовима ове странке, укључујући и њеног лидера и апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића, који упркос томе настоји да се прикаже као апсолутно сигуран у себе и опстанак свог криминогеног режима.

Имајући то у виду, врх ДПС је посебну пажњу посветио изборима у Тивту, које доживљава као својеврстан тест своје снаге и подршке коју ужива у народу, без обзира на то што је реч о (само) једној општини. Како сазнајемо, Ђукановић је лично издао инструкцију да већи број бирача ДПС пријави фиктивно пребивалиште у Тивту, како би уочи избора у овој општини био увећан гласачки потенцијал владајуће партије, док би наведено било правдано наводним пословним ангажманом ових лица на подручју Тивта. Иначе, након последњих локалних избора, одржаних у априлу 2016. године, ДПС има апсолутну власт у Тивту, будући да располаже са 17 од укупно 32 одборника у локалној Скупштини, што овој странци и њеним сателитским коалиционим партнерима пружа могућност да у потпуности контролише и злоупотребљава ресурсе на територији ове општине, попут тиватског Аеродрома.

Без обзира на то, ДПС је веома стало да на предстојеће изборе у Тивту изађу и опозициони субјекти, иако је већ извесно какав ће њихов исход бити. На овај начин, црногорски режим настоји да створи илузију да је ситуација у земљи апсолутно нормална и редовна, те да се у Црној Гори већ недељама не догађају величанствена окупљања верујућег народа која Ђукановићу и његовој камарили шаљу јасну поруку – да своје лепљиве прсте држе даље од вековних светиња Српске православне цркве (СПЦ). Притом, сасвим је извесно да би Ђукановић и ДПС тријумф на изборима у Тивту искористили за ликовање и истицање у јавности потпуно неутемељене тезе да су њихови резултати индикатор односа политичких снага у читавој Црној Гори, иако им је јасно да то није и не може бити истина. А не треба посебно образлагати да се помпезно најављивани Одбор за свеобухватну реформу изборног и другог законодавства показао као мртворођенче и још једна фарса у режији ДПС.

Имајући све наведено у виду, намеће се закључак да црногорска опозиција не би требало да прихвати учешће на изборима у Тивту из неколико разлога – јер ће у старту бити у далеко неповољнијој позицији од ДПС и њених сателита, који у потпуности контролишу административне ресурсе на нивоу општине, јер учешћем на изборима пружа легитимитет лакрдијама црногорског режима, а пре свега изостанку било каквих суштинских законодавних реформи које би омогућиле транспарентнији и демократскији изборни процес, и јер би на овај начин свесно прихватила улогу саучесника у креирању привида политичке и правне нормалности у Црној Гори.

Уместо тога, за црногорску опозицију би далеко упутније било да коначно збије редове и превазиђе међусобне размирице, да пружи јединствену, јасну и недвосмислену подршку захтевима и скуповима у организацији СПЦ, и да акумулира снагу за главни обрачун са криминогеним и однарођеним режимом ДПС – парламентарне изборе на јесен ове године.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR