Glas Javnosti

UDARNA VEST U REGIONU: Zastava Crne Gore više ne postoji

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Na zgradi Državnog arhiva Crne Gore, u blizini OŠ "Sutjeska" u Podgorici, za sada nepoznata osoba uništila je crnogorsku državnu zastavu, preneo je portal CdM.

Podgoričanin E.A. je, navodi se, prolazeći tim delom grada, primetio uništenu zastavu, nakon čega je slučaj prijavio policiji.

Podsetimo, u Crnoj Gori se spekulisalo da će padom Mila Đukanovića i njegovog DPS-a doći do promene državne himne i zastave, ali su je na tu temu stavljena tačka potpisivanjem koalicionog sporazuma između Krivokapića, Abazovića i Bečića.

Nosioci tri liste koje su na izborima osvojile većinu - Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su sporazum kojim su se, između ostalog, obavezali da nova vlada Crne Gore neće pokretati nikakve inicijative ili postupke sa ciljem izmene državne zastave, grba i himne.

U Sporazumu se navodi da će nova demokratska vlada u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

(Glas javnosti/Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR