Glas Javnosti

UBISTVO VELJE NEVOLJE NARUČENO IZ SPUŽA?! Osumnjičeni poriču da su bili u vezi sa pokušajem likvidacije Belivuka!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Podgoričanin Janko Vukadinović i još jedna NN osoba, čiji identitet Specijalno državno tužilaštvo još nije utvrdilo, sumnjiče se da su formirali kriminalnu organizaciju koja je pre dva dana u Tivtu pokušala da ubije Beograđane Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića.

Vukadinović se godinama nalazi u Spužu zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podorice, ali policija i tužilaštvo vjeruju da je on iz zatvora organizovao i kriminalnu grupu koja je trebalo da izvrši ubistvo Beograđana bliskih „kavačkom“ klanu.

Likvidaciju Belivuka i Miljkovića, kako vjeruje SDT, trebalo je da izvrše uhapšeni Radovan Stanišić, Nikšićanin Mile Jovanović i izvjesni Marković, koji se sumnjiče da su bili članovi ove kriminale organizacije.

Stanišić, Jovanović i Marković uhapšeni su 22. januara u Tivtu, a specijalni tužilac Saša Čađenović juče im je, nakon saslušanja u zgradi SDT-a, odredio zadržavanje do 72 sata.

-Stanišić je pred tužiocem iznio odbranu, tvrdeći da nema nikakve veze sa planiranjem likvidacije Beograđana, a Jovanović se branio ćutanjem- kazao je njihov branilac, advokat Ratko Pantović.

On je objasnio da je SDT taj predmet označilo tajnim i da zbog toga ne može govoriti o detaljima.

-Zbog oznake tajnosti mogu da kažem jedino da su im na teret stavljena tri krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teško ubistvo u pokušaju na štetu V. B. i M. M. - rekao je advokat Pantović

Službenici UP u saradnji sa SDT-om osujetili su plan kriminalne grupe da u Tivtu u petak ujutro izvrše ubisto Belivuka i Miljkovića, koji su od prošle sedmice boravili u Kotoru.

Belivuk i Miljković su prošlog ponedjeljka privođeni u kotorsku policiju na informativni razgovor zajedno sa jednim od vođa kavačkog klana Radojem Zvicerom. Nakon detaljnog pretresa i uzetih izjava policija nije imala elemenata za njihovo zadržavanje, nakon čega su pušteni.

SDT vjeruje da je organizator ove kriminalne grupe Janko Vukadinović, kojem se sudi pred Višim sudom u Podgorici, da je bio organizator i kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i oružja. Njemu se stavlja na teret i da je učestvovao i u ubistvu Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u podgoričkom lokalu "Forum" u centru Podgorice.

Takođe, mediji su objavili da kotorski kavački klan blisko sarađuje sa Belivukom, koji navodno važi za jednog od najopasnijih ljudi u beogradskom podzemlju, kao i da su navijačke grupe čiji je on vođa, samo paravan za kriminalne poslove.

(Glas javnosti/Vijesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP