Glas Javnosti

U PAMET SE, CRNOGORCI, DOSTA JE IZDAJE SRBIJE! NVO opet traže da Vlada uvrsti pitanje sponzorstva rezolucije o Srebrenici

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o memorijalizaciji navodnog genocida u Srebrenici podržalo čak 84 NVO i preko 100 istaknutih građana i građanki među kojima brojne javne ličnosti koje decenijama aktivno doprinose opšem interesu u Crnoj Goru, saopštili su iz Akcije za ljudska prava (HRA)

Crnogorske nevladine organizacije se, navode oni u saopštenju, nikada do sada nisu ujedinile u ovolikom broju da podrže neku inicijativu.

“Premijeru Vlade, Milojku Spajiću, jutros su organizacije koje su inicijalno podržale inicijativu uputile novo pismo sa dodatnim argumentima koji Crnu Goru obavezuju na sponzorstvo Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici”, saopštili su iz HRA.


Oni zahtevaju da na dnevni red sutrašnje sjednice Vlada uvrsti pitanje sponzorstva ove rezolucije UN od strane Crne Gore.

“Očekujemo da Vlada odluči da sponzoriše rezoluciju pre svega iz moralnih razloga i izražavanja dužnog žaljenja zbog toga što je u Srebrenici u nekoliko dana jula 1995. godine streljano preko 8.300 civila od kojih 600 dece, pri čemu je Crna Gora, u savezu sa Srbijom, tada pomagala Vojsku Republike Srpske čiji su pripadnici taj genocid izvršili”, zaključuju u saopštenju.

Glas javnosti/Portalanalitika.me

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR