Glas Javnosti

U Budvi prvo tenzije, zatim pregovori stare i nove vlasti, a dogovora nigde

Crna Gora
Autor:

U Budvi danas prvo tenzije, zatim pregovori stare i nove vlasti, ali bez dogovora. Ostaje nejasno ko vlada u ovoj primorskoj opštini u Crnoj Gori.

Novi dan ispred Opštine Budva. Pristalice doskorašnjeg predsednika opštine Marka Carevića novog vršioca ove dužnosti Vladimira Bulatovića optužuju za političku korupciju.

Nakon toga pregovori novog i starog rukovodstva, ali bez rezultata.

Carević tvrdi da je on predsednik sve dok sud ne donese odluku. Iz DPS-a poručuju - o legitimno izabranim predstavnicima vlasti nema razgovora.

-Nadležne institucije neka rade svoj posao. I one koje su optužili za političku korupciju neka iznesu konkretne dokaze i da vidimo ko je tu korumpiran. Ja mislim da nema nikakve političke korupcije, mislim da ima izneverenih političkih principa, Džaković dolazi iz Pokreta za promene, stranke koju je napustio svaki crnogorski birač - kazao je Andrija Nikolić, poslanik DPS-a i politički koordinator za Budvu.

Sve je počelo kada je tas na vagi bio jedan odbornik koji je prelaskom u koaliciju sa DPS, doskorašnju opoziciju na lokalu, a vlast na centralnom nivou, učinio vladajućom i u opštini Budva. U podgoričkom Institutu "Alternativa" smatraju da je prekrajanje izborne volje na lokalu od ove stranke već viđeno na primeru opštine Kotor.

-Čini mi se da Demokratska partija socijalista, zajedno sa Ministarstvom javne uprave, upravnom inspekcijom i policijom, nije jednostavno htelo da čeka taj sudski epilog, već se odlučilo da snagom policije i Vlade, izvršne vlasti uvede to novo rukovodstvo i fizički u prostorije opštine Budva -ocenio je Stevo Muk, predsednik Upravnog odbora Instituta "Alternativa".

Odgovor na pitanje ko su legalni predstavnici Opštine Budva trebalo bi da da sud. Do tada ostaje nejasno ko vlada na primorju.

Burno je danas bilo i na crnogorskoj granici, gde je svešteniku Saši Janjiću uručeno rešenje o napuštanju zemlje prema kojem u zemlju neće moći da uđe godinu dana. Njegov advokat je najavio žalbu koja bi svešteniku trebalo da omogući boravak u Crnoj Gori dok traje proces.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR