Glas Javnosti

U BERANAMA PROMOVISANA DELA STANIŠE GRUBOVIĆA

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

U organizaciji JU Centar za kulturu, sinoć je u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“ održana promocija poetskog opusa Staniše – Stanka Grubovića.

Grubović je u peridu od 2008. do 2018. godine objavio tri zbirke poezije: „Neverna vremena“, „Strofe velegrada“ i „Noćni čuvar galaksije“ koje su i predstavljene ljubiteljima pisane reči u Beranama.

Govoreći o poeziji Stanka Grubovića, Darko Jovović, novinar i književnik je rekao da su njegove pesme traganje za neproživljenim, ali i za onim već viđenim.

-Pesnik svojim stihovima podučava da je neiskrenost najveća opasnost za ljubav i da je sterpnja plod strahova nahranjenih saznanjima da se korov prevarama doji. Za njega je ljubav večita zagonetka i oglas za poljupce koji se ne zaključuje do kraja života. Oglas, koji se srcem raspisuje, a praštanjem overava- istakao je Jovović.
Stihove iz zbirki poezije Stanka Grubovića govorila je Gorica Ćulafić, urednica kulturno – umetničkih programa u Centru za kulturu, koja je bila i medijator programa.
Prisutnima se na kraju književne večeri obratio i sam autor.

Posebnu draž ovoj večeri svojim nastupom dali su Vuk Radunović, učenik SMŠ „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klasi profesora Marka Prentića,uz zvuke gitare, kao i Doria Nedović iz Herceg Novog i Andrej Pajković, učenik Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana koji su izveli par pesama.

(Goran Kiković)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR