Glas Javnosti

SVEŠTENIK GOJKO PEROVIĆ: 'CRKVA NE STOJI IZA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA I NJEGOVE POLITIKE'!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Sveštenik Gojko Perović, rektor cetinjske Bogoslovije, izjavio je da onog momenta kada je Zdravko Krivokapić postao mandatar, a posebno kada je postao premijer, on više nema nikakve organizacione kopče sa Crkvom.

Perović je objasnio da Crkva ne stoji iza Krivokapića i vođenja politike njegove Vlade

- Crkva nema veze sa vođenjem Vlade Zdravka Krivokapića - saopštio je u emisiji „U žiži“ na TV A1 rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

- Neumesno je što nas sada neki pozivaju u prostor gde nam nije mesto. Politička partija je komad celine, a crkva je celina koja sve objedinjuje i poziva na jedinstvo - kazao je Perović.

On je saopštio da Crkvi nije mesto u političkom životu Crne Gore.

- Ako je bilo prošle godine zbog onog anticrkvenog i antiustavnog zakona, više nije - istakao je Perović.

Na pitanje zašto ga mnogi optužuju da je deo Prve i Druge familije, Perović kaže da plaća cenu prevelikog javnog eksponiranja tokom litija.

- Plaćam cenu što sam bio jedan od brbljivijih popova tokom litija. Javno sam se angažovao, možda i preko mere, ali sam znao šta je bivša vlast htela sa crkvom da uradi. Oni su hteli da stave crkvu pod svoje. Predsednik države Milo Đukanović je rekao pred parlamentarne izvore da hoće da naprave novu crkvu, a to je direktno kršenje Ustava koji jasno kaže da su crkva i država odvojene - naveo je Perović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR