Glas Javnosti

SVE VIŠE NEPRAVILNOSTI NA IZBORIMA U CRNOJ GORI: Umesto glasača, glasao član biračkog odbora

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, u kom će snage odmeriti aktuelni lider države i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović. Đukanović je u prvom krugu osvojio oko 35 odsto glasova, a Milatović oko 29 procenata. Kandidati su u predizbornoj kampanji istakli kako su uvereni u svoju pobedu.

Novi incident desio se ispred biračkog mesta u centru Podgorice kada su se dve osobe sukobile.

CeMi je naveo da su intervenisali i policija i hitna pomoć, ali da sukob nije povezan sa izbornim procesom.

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) do 11 sati glasalo je 21,6 odsto upisanih birača.

Supruga predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, MILENA Milatović, rekla je danas da očekuje sigurnu pobedu i veruje da se tome nadaju svi građani Crne Gore."Verujem da je za svakog od nas životni standard ono što nas interesuje da čujemo od svih političara, tako da verujem da je i to uz njegove lične karakteristike i vrednosti koje neguje ono što će građane opredeliti da glasaju za Jakova danas", rekla je Milatović odgovarajući na pitanje da li je povećanje životnog standarda u prethodnom periodu koje se dogodilo u vreme vlade u kojoj je njen suprug bio ministar nešto što će opredeliti građane da glasaju za njega.

Prema izveštaju CeMI-ja, na biračkom mestu u Budvi umesto glasača, glasački listić u kutiju ubacio je član biračkog odbora.

Posmatrači i građani, takođe, prijavljuju čestu upotrebu mobilnih telefona na biračkim mestima, kao i fotografisanje glasačkih listića.Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović glasao je na svom biračkom mestu u Podgorici.

Milatović je stigao u pretnji supruge Milene, a dočekao ga je veliki broj medijskih ekipa iz celog regiona. On je na početku doživeo mali peh, jer je zaboravio ličnu kartu, zbog čega se kasnije našalio sa novinarima.

"Želim da poručim građanima i građankama da iskoriste svoje biračko pravo. Danas je istorijski dan, verujem da će proči u najboljem redu, da je Crna Gora zrela da olovkom menja predsednike. Siguran sam u pobedu, mislim da će tako doći do poraza simbola prethodnog režima. Danas ćemo napraviti veliki korak ka pravednijoj, novoj i pomirenijoj Crnoj Gori", rekao je Milatović.

Glas javnosti/Nova/Vijesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR