Glas Javnosti
posta

Suzavcem na decu dok treniraju košarku! Novi snimak brutalnosti policije u Budvi (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Prebijanja vezanih građana, zlostavljanje mladića koji tvrdi da mu je inspektor ukrao sat, deo je snimaka koji svedoče u nečuvenom teroru u mediteranskoj prestonici Crne Gore, a sve ove video materijale nadmašio je snimak ispaljivanja i aktiviranja suzavca u hali sportova Mediteranskog sportoskog centra u vreme košarkaškog treninga dece.  

Posle tvrdnji da je to uradila policija, usledio je demanti u kome se kaže da ‘’policija nije upotrebila hemijska sredstva na objekat u kojem su trenirala deca’’.

Policija će preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za ovaj gnusni čin ugrožavanja zdravlja i bezbednosti dece, saopšteno je na Tviter nalogu Uprave policije, a u zvaničnom saopštenju kaže se da je policija sprovela kriminalističku obradu radi utvrđivanja identiteta odgovornih lica za ubacivanje hemjskog sredstva u sportsku salu u kojoj su trenirala deca u Budvi.

 

Uprava policije saopštila je da je Z.K. (28) jedna od osoba odgovornh za ubacivanje suzavca kroz prozor Sportskog centra u trenutku kada su deca imala trening.

Međutim, u četvrtak veče, generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović, u emisiji “Načisto” prikazao je snimak incidenata u Budvi ispred sportske sale “Mediteranskog sportskog centra”. Prema njegovim tvrdnjama, vidi se momenat kada pripadnici policije ispaljuju suzavac koji je polomio prozor I uleteo u halu, gde je nastao metež među decom.

-Deca su bila u užasnom stanju. Nisu znala šta se dešava jer je dim ispunio dvoranu. Radnici MSC su iznosili decu i uspeli sprečiti da izbije požar jer je suzavac pao na parket dvorane, kazao je direktor Mediteranskog sportskog centra Nikola Vučićević, koji je naveo das u u tom momentu u sali trenirala deca KK Mogren, uzrasta između devet i 12 godina.

(Izvor Novosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR