Glas Javnosti

STRAVIČNO! Osnovac preti da će UBITI 30 UČENIKA, NAPRAVIO SPISAK, inspirisan masovnim ubistvom u Beogradu!?

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Roditelji zabrinuti, zahtevaju hitno reagovanje nadležnih institucija.

Grupa roditelja polumaturanata OŠ "9. maj" u Sutivanu kod Bijelog Polja od danas neće slati svoju decu na nastavu, jer strahuju za njihovu bezbednost nakon što su, kako tvrde, saznali da jedan trinaestogodišnji učenik preti da će ubiti 30 osnovaca sa spiska koji je napravio.

Nakon sastanka sa direktorkom škole Milijanom Bošković i razrednim starešinom Draganom Maškovićem, oni su pozvali nadležne institucije da reaguju jer ova ustanova, kako tvrde, više nije sigurna za boravak njihove dece. Iz policije su kazali da su juče obavili sve potrebne radnje i saslušali više osoba i da i dalje rade na rasvetljavanju ovog slučaja, piše Dan.

Član Školskog odbora Vladan Lalević zatražio je da se škola zatvori do daljnjeg i poručio da deca neće ići na nastavu dok se sve podrobno ne ispita.

- Mi više nismo sigurni šta se može desiti. Treba da se deluje preventivno i neka nadležne državne institucije, od policije, preko Centra za socijalni rad, do psihologa i psihijatra, sve podrobno ispitaju - kazao je Lalević.

Roditelji su kazali da im je direktorka Bošković saopštila da je razgovarala sa učenikom i njegovim roditeljima. Dečak joj je, kako piše Dan, rekao da su to sve neistine i izmišljotine.

- Jedan od njih se prisetio da je ovaj učenik nedugo nakon tragičnog događaja u Beogradu mahao nekakvim papirom i govorio "imam i ja vas ovde na spisku" - preneli su Danu roditelji deo razgovora sa direktorkom.

Direktorka OŠ "9. maj" Milijana Bošković je o ovom slučaju odmah obavestila Odeljenje bezbednosti, a inspektori su juče dolazili u školu. On je rekla da je juče razgovarala sa dvadesetak đaka i da su joj svi kazali da su čuli da postoji sporni spisak, ali da ga nisu videli.

Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR