Glas Javnosti
posta

ŠTA ĆE PREOVLADATI U CRNOJ GORI - ZDRAV RAZUM ILI HAOS: 'Rezolucijom o genocidu u Srebrenici vratili ste MILA ĐUKANOVIĆA!'

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Od kada je Vlada Crne Gore, u četvrtak uveče, donela odluku da se Ministar pravde, ljudskih i manjinskih parava, Vladimir Leposavić, razreši funkcije, ali i većinom glasova poslanika donela Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, nastao je pravi metež kako u Skupštini Crne Gore, tako i u ove dve države, Srbiji i Crnog Gori.

Mnogo reakcija je pristiglo od ovih odluka, a Demokratski front obratio se narodu uživo i odgovorio na sve nedoumice.

Naime, Andrija Mandić je kazao da je „istorijska tragedija i sramota Crne Gore da su juče Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović usvojili da se Srbi proglase za genocidan narod.

-Juče su naši poslanici odlučili da tražimo temeljne promene koje treba da nas vrate na nivo odnosa koji smo imali 30. avgusta Možemo da nastavimo naše male živote i pošaljemo poruku kako je sve bilo isto kao što je bilo do juče, ali sramota koju smo priredili svima nama u Crnoj Gori i razorili temeljne odnose sa Srbijom i RS izglasavajući rezoluciju da je naš narod genocidan, a da Crnu Goru niko nije pitao da li to treba da uradi ili ne. Ušli smo u veliku i strašnu priču, nismo mogli ni zamisliti da ćemo učiniti nešto strašnije nego što je učinio Đukanović kad je priznao lažu državu Kosovo – rekao je Mandić na pres konferenciji.

Foto: Youtube

Mandić je kazao da se čuo sa Miloradom Dodikom i da je „registrovao“ ogorčenje i žalost na Crnu Goru i na ljude za koje nije smatrao „da mogu biti ovakvi“.

– Srpski naord je 30. avgusta shavtio koja je njegova snaga. Srpski narod nema čega da se plaši jer pripada najvećem narodu na Balkanu i ne može ga u Crnoj Gori niko poniziti. Ta će se situacija menjati i nezavisno od toga što su mnogi od ovih aktera pomaženi u nekoj ambasadi po glavi, mi ne polažemo račune nikome, ni Srbiji ni Rusiji, ali smo ponosni što je Aleksandar Vučić uradio sve na korist Crne Gore – rekao je Mandić uz ocenu da se uprkos tome iz Crne Gore stiže poruka da Srbija mora da trpi udarce od političara iz Crne Gore.

Foto: Facebook

Milan Knežević kazao je da su Bečić, Krivokapić, Abazović  i Đukanović izglasavanjem rezolucije o Srbrenici, izglasali najsramniju i izdajničku odluku prema Srbiji i srpskom narodu.

– Pitam se da li smo mogli ljudi verovati i očekivati da će nakon devet meseci Krivokapić, delovi većine zajedno sa DPS-om koji su prokleti i sključeni iz naše Crkve izglasati rezoluciju protiv Srbije i srpskog naroda označavajući nas genocidnim. Njihova rezolucija sadrži platformu koja će imati za cilj ukidanje Republike Srpske. Pitam sve one koji su nas nakon sastanka u Ostrogu optuživali da smo izdajnici, ko ovo izdade? Je li se desilo ono na šta smo upozoravali? Da će se nastaviti antisprska politika i da predstavnici srpskog naroda budu u vlasti kako bi branili interese naroda. Doći ćete do zaključka da se Đuknaović vratio kroz ovu rezoluciju, a pitanje je i da li je uopšte odlazio. Samo je Krivokapić uspeo da sopstveni narod proglasi geoncidnim prelazeći uz neki durgi narod – rekao Knežević.

On je pitao sve one ljude sa litija, da li su mogli očekivati da će Krivokapić i delovi parlamentarne većine predvođeni Bečićem i Abazovićem, da će izglasati rezoluciju protiv Srbije i srpskog naroda.

Ubrzo nakon ove konferencije oglasio se i premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

-Demokratski front (DF) zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore- saopštio predsednik Vlade Crne Gore.

On je dodao da je „DF bojkotom Skupštine sada i javno postao deo Parlamentarne većine sa DPS“.

-Dužan sam da građanima Crne Gore saopštim punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada Demokratskog fronta na Vladu Crne Gore, a sve u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora. Poštovani građani, morate otvoreno biti upoznati sa igrom koja se medijski plasira i koja će se tek medijski aktuelizovati u narednim danima, ali budite sigurni da su svi iz Vlade i Parlamentarne većine koje DF danas optužuje za izdaju spremni da vašu i našu pobedu na avgustovskim izborima odbrane po cenu svojih života- napisao je Krivokapić na Tviteru.

Takođe, kandidat za gradonačelnika Podgorice, Vladislav Dajković, poručio je za „Glas javnosti“ da je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici sraman čin i da je pogaženo sve ono za šta je narod u Crnoj Gori glasao 30. avgusta.

-Jedino što može da sledi ovim događajima na našoj političkoj sceni jeste da Parlament izglasa nepoverenje premijeru Zdravku Krivokapiću- rekao je Dajković za naš portal.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR