Glas Javnosti

SRBIN ĆE BITI NOVI GRADONAČELNIK NIKŠIĆA: Ko je Marko Kovačević, običan čovek iz Nikšića!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Novi gradonačelnik Nikšića će najverovatnije biti lider ove liste Marko Kovačević, posle pobede koalicije "Za budućnost Nikšića".

- Sin svoga oca i otac svoga sina. Obični čovek iz Nikšića koji samo želi sve najbolje za svoju porodicu i za svoje ljude - ovako je sebe predstavio Kovačević u nedavnom intervjuu koji je dao Đorđiju Andriću.

Marko Kovačević, rođen u Nikšiću 9. maj 1988. godine, srpski je političar iz Crne Gore, sadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore od 23. septembra 2020. godine i glasnogovornik Nove srpske demokratije (NSD).

 

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Za vreme protesta u Crnoj Gori 2019—2020. uhapšen je nakon što je držao srpsku trobojsku na stepeništu Saborne crkve u Nikšiću.

Kovačević je dobio 22. mesto na izbornoj listi koalicije Za budućnost Crne Gore za parlamentarne izbore 2020. i izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore. Po potvrđivanju poslaničkog mandata, Kovačević je izabran za predsednika Zakonodavnog odbora, člana Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport i člana Odbora za antikorupciju.

Izabran je za nosioca liste koalicije Za budućnost Nikšića (DF-SNP) na lokalnim izborima 2021. godine u Nikšiću kao kandidat koalicije za gradonačelnika.

Podršku su mu javno izrazili predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, Srpska lista na čelu sa potpredsednikom Vlade Kosova i ministrom lokalne samouprave Goranom Rakićem i poslanikom Skupštine Republike Kosovo Igorom Simićem, načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković, prof. dr Bogoljub Šijaković i pesnik Blagoje Baković, dok se u njegovu kampanju uključio predsednik opštine Budva Marko Bato Carević.

- Prošlost pripada njima (DPS-u), a budućnost nama - obećao je Kovačević.

(Glas Javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR