Glas Javnosti

SRAMOTA U CRNOJ GORI! Komite na Cetinju na dan manastirske slave vređale mitropolita (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Cetinjski manastir danas proslavlja svoju slavu, Svetog Petra Cetinjskog, kao i veliki pravoslavni praznik Svetog apostola Luku. Pravoslavni vernici došli su u manastir da obeleže slavu, a ispred manastira na Cetinju okupile su se komite i pripadnici nekanonske crnogorske pravoslavne crkve, koji su vređali mitropolita Joanikija.

Pravoslavni vernici došli su u manastir da obeleže slavu, a ispred manastira na Cetinju okupile su se komite i pripadnici nekanonske crnogorske pravoslavne crkve, koji su vređali mitropolita Joanikija.

Pojačano je prisustvo policije i postavljena ograda uz koju vernici ulaze u manastir, a brojni građani sa crnogorskim nacionalnim obeležjima su pevali crnogorske pesme.

U jednom momentu se pojavio mitropolit crnogorsko-primorski SPC Joanikije, a okupljeni su mu poručili da nije dostojan.

Kako je saopštila Mitropolija crnogorsko-primorska, službu povodom manastirske slave predvodio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz sasluženje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i episkopa pološko-kumanovskog Joakima, raško-prizrenskog Teodosija, pakračko-slavonskog Jovana, buenosajreskog i južno-centralnoameričkog Kirila, marčanskog Save, vikara patrijarha srpskog Porfirija, sveštenstva i sveštenomonaštva iz više eparhija i molitveno učešće vernog naroda.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR