Glas Javnosti

SRAMNO! Prekrižena pravoslavna obeležja na UMRLICAMA u Baru: UNIŠTENI KRSTOVI iznad fotografija pokojnika!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Barski portal objavio je danas fotografiju umrlica na kojima su uništeni pravoslavni krstovi, a fotografiji se vidi da je svaki krst iznad fotografija pokojnika na posmrtnim plakatama prekrižen olovkom dok su neki i pocijepani sa umrlica.

Jedina netaknuta je ostala ona koja nije imala versko obeležje.

Antipravoslavna histerija u gradu pod Rumijom svoju - slobodno se može reći kulminaciju, doživela je činom uništavanja krstova na umrlicama istaknutim na tabli za oglašavanje u ovdašnjem Makedonskom naselju", piše portal, prenosi Kurir. 

Na fotografiji se vidi da je svaki krst iznad fotografija pokojnika na posmrtnim plakatama prekrižen olovkom dok su neki i pocijepani sa umrlica.

 

Barski piše da su im meštani u Makedonskom naselju skrenuli pažnju na ovaj slučaj, zbog kojeg se, kažu, veoma uznemireni i da nikako ne veruju u "teorije o izolovanim slučajevima".

-Kako će neko pokušati da opravda ovaj monstruozni čin koji bi morao da izazove osudu svih relevantnih društveno - političkih struktura i pojedinaca u Baru i izvan njega, pita portal i konstatuje da je taj grad višedecenijski simbol multietničkog i multikonfesionalnog sklada dominantno nastanjen pravoslavnim življem.

Upozorava da određene strukture "društva" do neslućenih dimenzija raspiruju mržnju upravo prema svemu pravoslavnom.

Stiče se, ističu, utisak da se definitivno nastoji uneti nemir i nespokoj među Baranima i zapaliti "ozbiljan požar netrpeljivosti, ali i ne daj Bože - sukoba"

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR