Glas Javnosti

SPREMITE SE ZA NOVE CENE U BUDVI: Crnogorski ugostitelji najavili poskupljenje hrane i pića, smeštaj košta i do 3.000 evra

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Cene hrane i pića u kafićima i restoranima u Budvi već nakon praznika i tokom sezone biće skuplje od 10 do 30 posto, najavljuju iz Udruženja ugostitelja Budve, gde kažu da će najviše poskupeti hrana, zbog toga što su drastično porasle cene osnovnih životnih namirnica. Turistički agenti tvrde da u organizovanom turizmu ne može doći do poskupljenja, jer su aranžmani ugovoreni već pre godinu.

U Udruženju izdavalaca privatnog smeštaja kažu da većina neće podići cene apartmana, ali neki će morati zbog skuplje radne snage.

Da sada rezervišete smeštaj preko Bookinga u nekom od hotela sa tri ili četiri zvezdice u Budvi, sedam noćenja za dve osobe početkom avgusta koštaće vas od 400, pa do skoro 3.000 evra, u zavisnosti od toga koji je hotel u pitanju, gde je smešten i šta je uključeno u ponudu.


Iako je za očekivati da kako vreme odmiče, naiđete na pojedinačno veće cene, turistički agenti kažu da u organizovanom turizmu ne može doći do poskupljenja, jer su aranžmani ugovoreni još pre godinu.

Privatni smeštaj ne bi trebalo da bude skuplji nego ranije, kažu u njihovom udruženju, pa će apartman za 4 osobe po danu, zavisno od lokacije, koštati između 40 i 130 evra.

Ipak, neki će podići cene uparvo zato što će im trebati više novca za radnu snagu, koja se, kažu, ove godine teže nalazi.


A, pojedini vlasnici apartmana će umesto poskupljenja korigovati ponudu.

Ali, i pre i nakon izleta mora se nešto popiti i pojesti. Ispijanje kafe ili nekog drugog napitka uz pogled na more, tokom ove sezone koštaće vas više nego prošle.

Iz Udruženja ugostitelja kažu da će u većini restorana i kafića poskupeti piće i hrana. Neki ugostitelji su, zbog naleta poskupljenja namirnica, korigovali cenovnike, a neki će tek.


U Turističkoj organizaciji Budve ipak veruju da će letnja sezona biti uspešna.

Uspehu se nadaju i oni koji žive od turizma.

A, oni koji odmaraju, već sada, pre sezone, kuglu sladoleda na budvanskom šetalištu plaćaju jedan evro, pišu Vijesti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR