Glas Javnosti
posta

Specijalno tužilaštvo tvrdi: Bivši gradonačelnik Budve na čelu je kriminalne grupe

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči bivšeg gradonačelnika Budve Dragana Krapovića da je na čelu kriminalne organizacije formirane početkom juna sa ciljem izvršenja više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i pozivanja na otpor.

Saša Čađenović, specijalni tužilac rekao je je na konferenciji za medije da je Krapović za sebe odredio da vrši krivična dela, izdaje naredbe i uputstva članovima kriminalne organizacije, da službena lica podstrekava na izvršenje krivičnih dela.

On se sumnjiči da je nakon što je upravna inspekcija ušla u zgradu opštine Budva podstrekao troje drugih članova kriminalne organizacije J.D. A.M. D.B, koji su opštinski rukovodioci, da prekorače svoja službena ovlašćenja i vozilima koja su im data na upotrebu blokiraju saobraćajnice i ustanove lokalne samouprave radi izazivanja nereda i suprotstavljanja organima policije.

Specijalni tužilac je kazao da u tom predmetu Specijalno tužilaštvo nema svedoka saradnika.

Troje bivših rukovodilaca Budve, među kojima je i nekadašnji gradonačelnik Dragan Krapović, proveli su u pritvoru 72 sata zbog sumnje da su organizovali blokadu saobraćajnica i institucija tokom nereda pre nekoliko dana.

Neredi i incidenti u Budvi traju gotovo mesec dana otkako je odbornik Stevan Džaković odlučio da napusti doskorašnju vladajuću koaliciju u Budvi, koju su činili Demokratski front i stranka Demokrate i podržao koaliciju predvođenu Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Zahvaljajući glasu Džakovića, nova većina je 11. juna uspela da smeni dotadašnje opštinsko rukovodstvo, i izabere novo na čelu s poslanikom DPS u crnogorskom parlamentu Nikolom Divanovićem.

Incidenata, nereda i privođenja gradjana ima gotovo svakodnevno, a internetom se proširilo i nekoliko snimaka na kojima se vidi da policija primenjuje silu nad građanima.

Policija je najavila da će ispitati da li je bilo prekoračenja sile, što je od vlasti tražila i međunarodna zajednica. EU, SAD i Velika Britanija više puta su upozorili da nasilje mora biti okončano i da suprotstavljene strane treba da počnu dijalog.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je naveo i da, ukoliko su policajci u Budvi počinili krivična dela prekoračenje ovlašćenja, da to nije u nadležnosti Specijalnog tužilaštva, ali da veruje da će ostali nadležni organi to istražiti.

Rekao je i da mu je žao što su pojedni političari postali članovi kriminalnih grupa, ali da on postupa prema svima, bez pristrasnosti.

(Izvor: N1/Beta)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR