Glas Javnosti

Snimci brutalnog hapšenja čelnika Budve, ima i povređenih (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Posle burne noći u Budvi je jutros opsadno stanje. Jake policijske snage upale su jutros u zgradu opštine Budva i uhapsili više osoba.

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović, uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine. Kako se čulo na video snimku koji su prenosili okupljeni građani , Carević je pretučen brutalno.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik i bivši predsednik SO Budva.

Đorđe Vujović, bivši predsednik SO Budva i aktuelni savetnik predsednika opštine, prebijen je i bačen sa stepeništa. Nalazi se u budvanskom domu zdravlja sa ozbiljnim povredama kičme.

Carević i ostali funkcioneri su u odeljenju CB Budva, sa povredama, ali niesu hteli da ih povezu u Dom zdravlja, već su tamo dolazila ambulantna kola.

U jutrošnjoj akciji SAJ-a uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

Ima mnogo povređenih kako se čuje na lajvu iz Budve.

Rano jutros, krenuo je novi napad pojačanih policijskih snaga na zgradu SO Budva.

Podsetimo, Upravna inspekcija sinoć je došla je u prostorije Opštine Budva, zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, u nameri da ih uvede kao nove funkcionere, ali opštinska vlast nije dozvolila pristup.

Marko Bato Carević podneo je krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice DPS Snežane Kuč i lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog „zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR