Glas Javnosti

SKANDALOZNO! MILO OPET VREĐA SRBIJU: Na Balkanu je u toku pokušaj pravljenja srpskog sveta, kao produžetak ruskog u ruskom regionu

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Predsednički kandidat DPS Milo Đukanović izjavio je da je na Zapadnom Balkanu replika onoga "što Rusija želi da uradi u svojoj regiji"

  • Na Balkanu sada imamo pokušaj pravljenja srpskog sveta kao neku vrstu produžetka ruskog sveta u ruskom regionu, i kao što oni pokušavaju da vrate uticaj koji je Sovjetski Savez imao, to isto radi i Srbija. To su retrogradne politike, one ne žele da vladaju svojim zemljama, one žele da vladaju nacijama.
  • To vidimo u regionu gde Srbija pokušava da vlada Crnom Gorom, pokušava da vlada Bosnom i Hercegovinom,  Kosovom i Severnom Makedonijom. I rekao bih da nažalost, ta politika još nije dobila adekvatan odgovor naših zapadnih partnera, istakao je Đukanović za "Glas Amerike"


On dodaje da je skeptičan da će se ambiciozno postavljeni kratki rokovi za potpisivanje sporazuma Srbije i "Kosova" biti ispunjeni.

-Srbija ne prihvata da je Kosovo nezavisno, pokušava na sve načine da vrati stvari na početak i da pokaže i dokaže da Kosovo treba da bude u Srbiji. To je politika revizionizma i to je kao Putinova politika da se obnovi Sovjetski Savez. Nažalost, Srbija je izgubila Kosovo,  kazao je Đukanović, dodajući da mu se čini da zapadni pregovarači žele da odoborovolje Srbiju kako bi bila konstruktivna u razgovorima sa "Kosovom", i da daju previše usluga Srbiji!

Glas javnosti/Novosti

BONUS VIDEO


NE DA FOTELJU:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR