Glas Javnosti

SKANDAL JE BLAGA REČ ZA TVRDNJE VODITELJA RTCG: Sveti Sava inspirisao Adolfa Hitlera, Obilić nije postojao!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Odnosi između Crne Gore i Srbije tonu sve dublje, a čini se da pojedini učesnici javne scene daju sve od sebe kako bi jaz između dve države što je više moguće produbili.

Poslednji u nizu je voditelj emisije "Živa istina" na RTCG Darko Šuković, koji je izneo nekoliko, u najmanju ruku uvredljivih, tvrdnji. 

 - Ako 50 lekara ide da podrži jednu versku zajednicu koja sebe definiše kao svetosavsku, onaj ko je malo više pročitao o korenima svetosavlja zna da su njihovi duhovni oci Dimitrije Ljotić, Ava Justin i Nikolaj Velimirović, a sve što su oni govorili je u suprotnosti sa tim učenjem... Nikolaj Velimirović je kazao da je najstariji nacionalizam na svetu nacionalizam koji je uspostavio Sveti Sava i koji je poslužio Adolfu Hitleru kada je gradio koncept nacional-socijalizma... i 50 lekara ide to da podrži, rekao je on tokom razgovora na temu podrške koju su doktori iskazali protestantima. 

Ali, to nije bilo sve:

- Moram da kažem da Kneževa večera ili da je Miloš Obilić ubio cara Murata, to su gluposti, to su neistine. Nije bilo ni Obilića ni devet Jugovića, naučite da živite sa tim. Zar nije bolje, uz rizik da vas mrze, reći istinu koja će jednog dana doći do svesti ljudi nego podržavati lekare u nečemu za šta podrške nema, dodao je on.

 (Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR