Glas Javnosti

Saznajemo: Prvi nagoveštaji “preletanja” iz DPS u redove opozicije!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora bliskih vrhu Demokratske partije socijalista (DPS), nakon poražavajućih rezultata ove partije na parlamentarnim i lokalnim izborima održanim u nedelju, i sasvim izvesnog formiranja nove parlamentarne većine koju bi dominantno činile tri opozicione liste, rukovodstvo DPS, a prvenstveno njen lider i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, upustilo se u pokušaje “kupovine” nekog od poslanika iz redova doskorašnje opozicije.

Međutim, čelnici DPS, u analogiji sa poznatom poslovicom, od šume višedecenijskih izbornih i postizbornih mahinacija ne vide drvo ispred sebe, odnosno činjenicu da je u redovima njihove stranke nakon izbornog debakla prisutno ogromno nezadovoljstvo. Naime, među funkcionerima DPS koji ne pripadaju najužem krugu partijskog rukovodstva, a među kojima su i poslanici izabrani u novi saziv crnogorske Skupštine, prisutna je svest da rezultat DPS na izborima ne oslikava realno stanje, već da je najmanje 20% glasova dobijeno najrazličitijim mahinacijama iz bogatog repertoara ove stranke, te da ni uz tu okolnost DPS nije uspela da nadjača opoziciju.

Usled toga, ali i sve jače sumnje da bi se DPS nakon odlaska u opoziciju mogla očuvati u sadašnjim okvirima i gabaritima, zapadni diplomatski krugovi u Podgorici procenjuju da je daleko veća verovatnoća da će doći do “preletanja” grupe poslanika DPS u redove neke od tri pobedničke liste.

Iako tek ostaje da vidimo o kojim poslanicima je reč, evidentno je da situacija u vrhu DPS nije nimalo optimistična. Da se vratimo na poslovicu: izgleda da bi se Đukanović i njegovi najbliži saradnici, opijeni lepotom šume, mogli zakucati u drvo ispred sebe.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR