Glas Javnosti
posta

Savet proverava učešće policije u rušenju objekta u Ulcinju

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Savet za građansku kontrolu rada policije pozvao je direktora policije Veselina Veljovića da saopšti detaljnije informacije o postupanju policijskih službenika tokom rušenja nelegalno građenog objekta u ulcinjskom naselju Zoganje.

Prema saznanjima Saveta, a koja prenosi RTCG, policijski službenici u Ulcinju asistirali su pri rušenju nelegalno izgrađenog objekta u blizini crkve Svetog Vasilija Ostroškog što je izazvalo pažnju javnosti.

Savet je zatražio da se proveri da li je zahtev za pružanje asistencije podnet u skladu sa zakonom.

"Koji su razlozi i za angažovanje protivterorističke jedinice i da li su ispoštovane predviđene procedure angažovanja jedinica Sektora specijalne policije", pitaju u Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Savet inače podržava Upravu policije u zakonitom i efikasnom izvršavanju odluka državnih organa i drugih ovlašćenih subjekata.

Sekretarijat za održivi razvoj naveo je na svom Tviter nalogu da je u Zoganju u Ulcinju počelo rušenje nelegalno građenog objekta od više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. veka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR