Glas Javnosti

Разбијена криминална група: Ухапшени дилери, прошверцовали више стотина кг наркотика

Crna Gora
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

Приведен организатор и чланови групе за шверц и трговину наркотицима. Двојица већ робијају у Албанији

ПОДГОРИЦА- Службеници Управе полиције су у координацији и по налогу Специјалног државног тужилаштва, после вишемесечне истраге, ухапсили су Даниловграђане Ј.С. (50), Б.Б. (44) и К.М. (49) због сумње да су почилили кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Поред ових особа осумњичени су и Б.Р. (42) и Р.М. (36) који су тренутно недоступни јер се налазе у затвору у Републици Албанији због кривичног дела из области кријумчарења дрога.

"Предузимајући тужилачко – полицијске активности на расветљавању наведених кривичних дела дошло се до сумње да је Ј.С. почетком 2016. па до априла 2019. године формирао криминалну групу коју су чинили Б.Р, Р.М, Б.Б. и К.М, као и друга за сада неидентификована лица.

Ј.С. је, сумња се, ради реализације криминалног плана – вршења кривичног дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, одредио да сам или преко посредника „врбује" припаднике криминалне организације, планира извршење кривичних дела у будућности, даје наредбе и упутства припадницима криминалне организације за извршење кривичних дела, да обезбеђује новац и возила опремљена тајним преградама и бункерима и безбедне локације за пријем, складиштење, а затим утовар у теретна возила и даљу дистрибуцију опојне дроге марихуана у количинама од по више стотина килограма.

Остали чланови криминалне организације Б.Р, Р.М, Б.Б и К.М, имали су, како се сумња, задатак и улогу да поступају по наредбама и упутствима организатора криминалне организације, да обезбеђују безбедне и тајне локације, да пружају логистику приликом пријема и складиштења, а затим и даљу дистрибуцију опојне дроге - марихуану и њеног неовлашћеног преноса – превозом на унапред одређене локације по наређењу организатора, саопштено је из полиције.

Полиција је, додаје се, против Ј.С. Специјалном државном тужилаштву поднела кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело неовлешћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Остала лица, Б.Р, Р.М, Б.Б. и К.М, су процесуирана због сумње да су починила кривична дела стварање криминалне организације.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR