Glas Javnosti

RASPOP MIRAŠ OPET NASRĆE! Udara na srpske svetinje!

Crna Gora
Autor:

Predsednik NVO "Crnogorska pravoslavna crkva" i večnom prokletstvu predat raspop Miraš Dedeić ne prestaje sa nasrtajima na srpske svetinje.

Najnoviji nasrtaj je njegov zahtev opštini Cetinje da se njegovoj organizaciji, u narodu poznatoj pod nadimkom "Crnogorski putujući cirkus" omogući da obavlja svoja bajanja u Cetinjskom manastiru. 

Miraš, koji je anatemisan od strane Vaseljenskog patrijarha, Ruskog patrijarha, Srpskog patrijarha i svih drugih episkopa Crkve Hristove i izbačen iz nje, maskira se, zajedno sa grupom ljudi u svešteničku odeću i predstavlja kao "mitropolit Mihailo". 

On i dalje tvrdi da je imovina Srpske pravoslavne crkve navodno nezakonito upisana da je stečena s pozicije sile i zloupotrebom političke moći, na nezakonit način i nije, kaže, njeno zakonito vlasništvo.

- Cetinjski manastir je crnogorska kulturna baština - kaže raspop Miraš.

- Tu imovinu čini površina veća od 12 kvadratnih kiilometara zemljišta i većina od oko 650 crkava i skoro svi manastiri. Vlasti moraju da je vrate u državno vlasništo i dozvole da na oltarima naših crkava služi sveštenstvo Crnogorske crkve, dok se crnogorsko crkveno pitanje ne reši na pravedan način i Crnogorska crkva dobije status domicilne -  izjavio je raspop Miraš.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR