Glas Javnosti

RASPAD KRIZNOG ŠTABA u Crnoj Gori: Radojević i Lazović podneli ostavke

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Član Kriznog medicinskog štaba, doktor Nemanja Radojević podneo je ostavku na članstvo u tom štabu. On je to kazao na konferenciji za medije Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT).

On je rekao da je ostavku podnio i Ranko Lazović, šef Kriznog medicinskog štaba.

- Više mjeseci smo svedoci predizbornih i postizbornih dešavanja. Teško je ne naći analogiju sa Ivom Andrićem o kugi i koleri kada je govorio da se bolesti menjaju, a ponašanje ne. Cilj je zdravlje ljudi. Podneo sam ostavku na sednici kriznog medicinskog štaba NKT završenoj prije sat vremena. Isto je učinio i Ranko Lazović koji je okončao angažman u štabu zbog predavanja na Medicinskom fakultetu i rešavanju pitanja pacijenata sa najkompleksnijim oboljenjima' - kazao je Radojević.

Krizni medicinski štab formiralo je 25. marta Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) a na njegovom čelu je prof. dr Rankom Lazović.

Cilj štaba je kako je tada saopšteno preduzimanje svih aktivnosti neophodnih za nastavak uspješnog suočavanja Crne Gore sa pandemijom koronavirusa i upravljanje kompletnim zdravstvenim sistemom Crne Gore u narednom periodu.

Radojević je sinoć na Fejsbuku napisao da ako još neko misli da smo podijeljeno društvo, nećemo biti još dugo.

- Epidemiološki smo potpuno identični i korona će nas samo dodatno ujediniti, mnogo bolje i brže od političara. Doviđenja. PS. Možda dokažemo da je dim efikasano dezinfekciono sredstvo protiv korone!? - napisao je Radojević na Fejsbuku uz fotografije sa sinoć održanog skupa u centru Podgorice i sa slavlja pristalica opozicije ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR