Glas Javnosti

Rampa za Mandića pri ulazu u Crnu Goru, vraćeni sa granice jer su bili u SRBIJI

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta, vraćen je sa graničnog prelaza kada je iz BiH pokušao da uđe u Crnu Goru.

Kada je granična policija na prelazu Ilino brdo Mandićima predočila da obojica moraju u karantin – Danilo zato što dolazi iz zemlje veće stope inficiranih, a Andrija zato što je sa njim bio u direktnom kontaktu, vratili su se na teritoriju BiH, odnosno u Trebinje.

Mandić je pokušao da uđe u Crnu Goru sa svojim bratancem Danilom na graničnom prelazu Ilino Brdo na putu iz Trebinja za Nikšić, ali se vratio kada im je predočeno da moraju u karantin, objavila je crnogorska „Pobjeda“.

Nakon što su oko 22 sata Andrija i Danilo Mandić stigli na crnogorsku granicu i dali iskaz da dolaze iz BiH i da nisu boravili ni u jednoj državi sa brojem slučajeva virusa korona većim od 25 na 100.000 stanovnika, crnogorska Granična policija je zatražila proveru od kolega iz BiH.

Stigao je odgovor da je Danilo Mandić ušao u BiH iz Srbije, dok nije registrovano kako je Andrija Mandić prešao srpsko-bosansku granicu.

Kada je Mandićima predočeno da obojica moraju u karantin – Danilo zato što dolazi iz zemlje veće stope inficiranih, a Andrija zato što je sa njim bio u direktnom kontaktu, vratili su se na teritoriju BiH, odnosno u Trebinje.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede iz Beograda, Andrija Mandić je boravio u glavnom gradu Srbije, ali je, navodi se, očito procenio da bi, zbog mera NKT po kojima svako ko dolazi iz Srbije mora u izolaciju, odlučio da u Crnu Goru uđe iz Bosne i Hercegovine, sa kojom je Crna Gora ranije otvorila granicu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR