Glas Javnosti

RAIČEVIĆ: MOJA SESTRA JE SMENJENA JER SAM NAPUSTIO DPS I PODRŽAO SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Bivši odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama Radoš Raičević obratio se javnosti tvrdeći da je njegova sestra Branka Raičević Delević smenjena sa mesta glavne sestre-tehničara u Opštoj bolnici u Beranama zbog toga što je on nedavno dao ostavku na članstvo u DPS i podržao Mitropoliju crnogorsko-primorsku i eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

On je, kako prenosi lokalni Radio Berane, rekao da je zbog toga pozvao “sve časne članove DPS, kojih ima u ovoj partiji, da se pridruže i podrže uzvišenu borbu naše Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija SPC u Crnoj Gori”.

Raičević je nedavno dao ostavku na mesto odbornika DPS u Skupštini opštine (SO) Berane i istupio iz članstva te partije.

On je bio dugogodišnji funkcioner DPS još od mladih dana, kada je u jednom mandatu bio i predsednik Mladih DPS u Beranama.

Odbornik je bio šest godina. Mandat je vratio partiji. Raičević je profesor beranske Gimnazije.

-Juče sam upoznat sa rešenjem koje je potpisao direktor Opšte bolnice u Beranama, dr. Budimir Dabetić, u kojem se navodi da se Branka Delević razrešava sa mesta glavne sestre bolnice, što za mene nije bilo neočekivano, jer je bilo pitanje trenutka kada će se na nas pomenuta interesna partija obrušiti, posle moje neopozive ostavke na mesto odbornika i članstvo u DPS”, rekao je Raičević.

On je kazao da je to, u stvari, pravo lice DPS, partije prepoznatljive po korišćenju svima dobro poznatih nečasnih metoda političkog prevaspitavanja građana Crne Gore.

-Uz svoj ranije javno iznešeni stav, i ovu priliku koristim da ponovim, meni i mojoj porodici nije bitna bilo kakva pozicija ili nameštenje. U našim srcima i dušama je vekovno biće Crne Gore, a da budem iskren, danas sam i ponosniji i sigurniji da će ovaj narod odbraniti svoje svetinje, a samim tim i svoje ime i istoriju. Jer čast i obraz, nemaju cenu- navodi Raičević.

On je pojasnio da kada je, dajući ostavku u DPS, rekao da je spreman da ponese svoj krst i njihove etikete, mislio na ove, a i gore stvari, “no u slavu Boga i Crkve njegove Svete – nema toga krsta koji se ne može poneti”.

-Evidentno je da su ovo poslednji potezi nenarodne i nedržavne vlasti na izdisaju, zbog čega javno pozivam sve časne članove DPS, kojih ima u ovoj partiji, da se pridruže i podrže uzvišenu borbu naše Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija SPC u Crnoj Gori – za odbranu svetinja- rekao je Raičević.

On, kako kaže, ukazuje da “ovaj postupak odnarođene vlasti pokazuje jasno da smo mi njima samo predmet, tj. igračka u rukama određene grupe ljudi, spremnih na sve zarad opstanka na vlasti i očuvanja ličnih i porodičnih privilegija”.

-Kod toga, zapitajmo se koliko istine ima u njihovom saopštenju, datom nakon mog napuštanja DPS, kada kažu, “mi ne proganjamo one koji promene partijska uverenja? Nema više stajanja iza lažnih poruka očuvanja države i nezavisnosti, jer je upravo oni uništavaju, svi to vidimo. Nema više straha, jer za čast se moramo boriti. Uvek za spas Crne Gore, za njen i napredak svih nas. Ne damo Svetinje- poručio je Raičević.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS
dps


POVEZANE VESTI
KOMENTAR