Glas Javnosti

PRVO KAMENOVANJE, A ONDA STRAVIČNE PRETNJE! UŽAS NA CETINJU! Pucao bi u decu jer su igrali kolo i pevali "Veseli se srpski rode"

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Na Cetinju je juče kamenovan autobus sa decom iz Nikšića, zato što su mališani ispred Cetinjskog manastira igrali kolo i pevali "Veseli se srpski rode".

Vozač autobusa je prijavio da su kamenovani dok su prolazili ispod podvožnjaka u ulici Novice Cerovića.

U incidentu je na autobusu slomljeno vetrobransko staklo.


Nakon napada su na društvenim mrežama počele da se pojavljuju i pretnje deci, a neki su čak rekli da bi pucali u njih.

- Slabo sam na Ct zbog posla, ali ti se kunem da mi je pritisak 200. Puca bi u njih - napisao je jedan korisnik fejsbuka.

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević je pozvao nadležne da privedu pravdi napadače ili će se u suprotnom Nikšićani sami obračunati, prenose Novosti.

- Vidimo da su razne kriminalne grupe spaljivale ljude na Lovćenu. Ali to nije razlog za bilo kakvu reakciju. Zato autobus sa decom iz Nikšića neki građani Cetinja kamenuju jer su igrali pred Cetinjskim manastirom kolo i pevali da se srpski rod veseli. Nisu dakle nikoga vređali već pozivali rod, kom verovatno pripadaju da se veseli. Ne mogu da verujem da je taj prostor toliko fašiziran i kontaminiran da brani pravo na samo postojanje i prisustvo drugom i drugačijem - saopštio je Kovačević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR