Glas Javnosti

PROTESTNE LITIJE DANAS U CRNOJ GORI: ‘Nadam se da se neće završiti masovnim hapšenjem i sukobima’

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Za danas su u Crnoj Gori ponovo najavljene protestne litije, a poslanik crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević očekuje tenzičan dan i nada se da se neće završiti masovnim hapšenjem i sukobima.

Knežević podseća da je direktor crnogorske policije najavio da će biti uhapšeni svi koji ne budu poštovali mere NKT.

-Plašim se da nas može očekivati scenario od 12. maja kada je bila litija u Nikšiću i uhapšen vladika Joanikije- rekao je Knežević.

Knežević je rekao da je izvesno da je saopštenjem Episkopskog saveta otvorena šansa za crnogorski režim da do Petrovdana učini sve da kroz izmene i dopune zakona, kroz prelazne izvršne odredbe Zakona o slobodi veroispovesti, stori sve mogućnosti da dođe do suspenzije ovog zakona.

-Ono što je ponudila DPS, Milo Ðukanović i Duško Marković prejudicira odluku Ustavnog suda koja će u potpunosti uslaglasiti ovaj zakon i ostaviti prostor da se u Međunarodnm sudu u Strazburu kroz određeni vremenski period odluči da li je taj zakon u skladu sa ustavom odnosno evropskim konvencijama- rekao je on.

Knežević je ocenio da se Crna Gora nalazi u opštem bankrotu i da očekuje da će Milo Ðukanović raspisati izbore krajem avgusta ili početkom septembra.

Ono što je sigurno, smatra Knežević, je i da će nedostatak turista nadoknaditi intenzivna i zapaljiva atmosfera od strane DPS-a i njihovih pokušaja da optuže Srbiju i SPC kao elemente desitrukcije koji pokušavaju da zaustave Crnu Goru na njenom evroatlanstkom putu.

-Ðukanović hoće da nađe nevidljivog neprijatelja od koga treba da brani privatnu državu koju je zaokružio 21. maja na pokradenom referendumu 2006. godine- zakljucio je Knežević.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR