Glas Javnosti
posta

PROTEST U PODGORICI ZBOG PRITVORA UHAPŠENOM NA GAZIMESTANU: Okupljeni skandirali 'SLOBODA ZA RISTA'!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Grupa građana protestovala je u Podgorici zbog određivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću. Kosovska policija uhapsila je Jovanovića na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu.

Ukoliko Jovanović ne bude pušten na slobodu, poručili su da će radikalizovati proteste.

Okupljeni su skandirali „Oj Kosovo, Kosovo“, „Sloboda za Rista“ i „Crna Gora i Srbija to je jedna familija“.

Jovanović će biti 30 dana u pritvoru u Severnoj Mitrovici zbog optužbe za krivično delo „izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti“, a ima pravo žalbe na tu odluku.

 

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti meru pritvora i da će se on u daljem toku suđenja braniti sa slobode.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da će ambasada Crne Gore na Kosovu nastaviti intenzivnu komunikaciju sa nadležnim organima države prijema povodom donošenja rešenja o pritvoru u trajanju od 30 dana crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću, piše N1. 

Jedan od lidera Demokratskog fronta DF Milan Knežević upozorio je da će njegova partija protestovati ispred ambasade Kosova u Podgorici, ako izostane institucionalna reakcija premijera Zdravka Krivokapića zbog određivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR