Glas Javnosti

PROFESORKA PRAVNOG FAKULTETA U PODGORICI OPTUŽENA DA VRBUJE STUDENTE ZA KOMITE: Šta to radi Aneta Spaić?

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Na društvenim mrežama pojavila se vest da redovni profesor Pravnog fakulteta u Podgorici, Aneta Spaić, nagovara studente da se pridruže učesnicima „crnogorskog proleća“ i tako direktno uzmu učešće u skarednim performansima, tokom kojih se svakodnevno krše zakoni i epidemiološke mere, prenosi portal In4s.net.

- Da li je tačna ova neprijatna informacija da je jedna od organizatorki komitskih kolona Aneta Spaić, koja je redovna profesorka na Pravnom fakultetu? Baš lepo što redovni profesori učestvuju u skupovima gde se svaki dan prebiju vojnici ni krivi ni dužni ili ljudi koji šetaju sa decom ili devojkama. Prelepo se pevaju i neonacističke pesme. Parole koje se uzvikuju su baš nekako kulturne: pozivi na linč i istrebljenje jedne nacije, psovanje žive i mrtve familije… ma sve je baš onako akaedemski i intelektualno. Odličan nam je Univerzitet nema šta… Žali Bože što nema još ovakvih profesora.“, istakao je jedan od posetilaca društvenih mreža.

 

Zanimljivu analizu nalazimo i na stranici "Nemojmo politizivani proteste".

- Sinoć napisah objavu o tome kakvo je dno crnogorsko društvo kad se jedan Veselin Veljović naziva profesorom, a evo jutros stižu informacije da možemo još niže. Aneta Spaić, profesorka na Pravnom fakultetu nagovara studente da idu na veoma značajne komitsko-akademske skupove, jer čemu služi institucija profesora nego da te uputi da ideš da psuješ četničku majku, biješ ljude, skačeš na haubu od auta i protestuješ protiv demokratije. Bukvalno profesorka prava u prvim redovima borbe protiv demokratije, ovo sigurno nema nigde kao kod nas, kao što nigde ne može ni biti u sred pandemije svakodnevnih neprijavljenih protesta bez ikakvih zahteva od strane demonstranata. Studenti su nam još i dobri kakvi su im profesori., ocenjuje "Politizovanje".

yt

Oštra osuda stigla je i od "MIMistarstva onostranih poslova", koje prognozira da bi moglo doći i do novog „osveženja“ u prosveti.

 - Kaže kum sa Pravnog da dekanica Spaić, koju je bivši režim instalirao na tu funkciju zato što je supruga tadašnjeg ministra spoljnih poslova Darmanovića, sada agituje po fakultetu za nekakve komitske skupove što me raduje jer tako olakšava Šivi da je pedalira.“.

MIMistar je objavio i da Spaić nije jedina koja propagira „komitarenje“ među studentskom populacijom.

- Evo javlja studentkinja ekonomije da i njihov dekan Milović agituje po fakultetu za komite. To je ta intelektualna elita bivšeg režima koja nije dala bog-zna-kakav doprinos nauci ali zato jeste iznedrila huliganske falange koje prebijaju novinare, kotrljaju balvane po magistralama, psuju majke Srbima, skandiraju Dritane pe*eru i pevaju ustaške pesme., zaključio je MIMistar.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP