Glas Javnosti

PRIVOĐENJE MITROPOLITA AMFILOHIJA NA CVETI ZNAK DA JE MILOV REŽIM IZGUBIO KOMPAS

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Na dan kada Srpska pravoslavna crkva (SPC) praznuje veliki praznik Cveti, u znak sećanja na ulazak Isusa Hrista u Jerusalim, praznik koji inače predstavlja početak obeležavanja najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, crnogorski režim je, potvrđujući da je u njegovim redovima zavladao terminalni oblik ludila, odlučio da privede mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je služio jutarnju l

Pritom, mitropolit Amfilohije, sveštenstvo koje mu je ovom prilikom sasluživalo, ali i okupljeni vernici su ispoštovali sve propise koje su crnogorske vlasti donele u kontekstu epidemije koronavirusa, poštujući propisane mere distance i brojnosti, a neophodno je reći i to da je do privođenja došlo pre početka policijskog časa, koji u Crnoj Gori traje od nedelje u 11 časova do ponedeljka u 5 časova.

Iako je, kako izveštavaju mediji, mitropolit Amfilohije, zajedno sa još nekoliko privedenih sveštenika SPC, pušten iz prostorija Centra bezbednosti Podgorica nakon uzimanja izjave, evidentno je da je reč o nastavku brutalnih pritisaka korumpiranog i odnarođenog crnogorskog režima na SPC, instituciju koja po gotovo svim istraživanjima javnog mnjenja u kontinuitetu uživa najveću podršku među građanima Crne Gore.

Svakako, ne sme se smetnuti s uma da ovakav potez ne bi bio moguć bez saglasnosti apsolutnog gospodara Crne Gore Mila Đukanovića, čiji zdravstveni bilten, koji je prethodnih dana dospeo u javnost, ne prestaje da šokira i izaziva preneraženost kod svih časnih građana Crne Gore, pošto je evidentno da je Đukanović svojim razvratničkim ponašanjem doveo u pitanje ne samo sopstveno zdravlje, nego i normalno funkcionisanje čitavog državnog aparata. Gonoreja i apneja, čije je prisustvo u uznapredovalom stadijumu ustanovljeno kod Đukanovića, očigledno sve više utiču na njegovu sposobnost rasuđivanja i vode ga iz jedne bezumne odluke u drugu, što je vidljivo i iz privođenja mitropolita Amfilohija.

Međutim, problem je u tome što je Đukanovićevo ludilo očito zaraznog karaktera, pa je u značajnoj meri zahvatilo sve nivoe odlučivanja unutar crnogorskog režima.

Može biti da se Đukanovićev režim uplašio najava vernika iz svih delova Crne Gore da će krenuti ka Podgorici u nameri da oslobode mitropolita Amfilohija, pošto je, kako saznajemo, prvobitno bilo planirano da ga u pritvoru zadrže čak 72 časa (!). Kako god, nakon usvajanja nakaznog tzv. Zakona o slobodi veroispovesti, otvorene podrške nevladinoj organizaciji raspopa Miraša Dedeića, poznatoj kao “Crnogorska pravoslavna crkva”, i nebrojenih drugih pritisaka na SPC u Crnoj Gori, sve je uočljivija paralela u kojoj Srpska crkva ima ulogu raspetog Hrista, a crnogorski režim Pontija Pilata, koji je stavlja na krst. Ipak, zna se da posle raspeća sledi uskrsnuće, i zato je jasno da su Đukanović i njegovi satrapi osuđeni na poraz.

(Izvor: Nacionalist.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR