Glas Javnosti

TEROR NAD SPC SE NASTAVLJA: Zbog Ilindanskih auto-litija u Nikšiću podignute prijave protiv 23 osobe

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Policija u Nikšiću prekršajno je procesuirala 23 osobe zbog organizovanih auto-litija ulicama tog grada.

U Ilindanskim auto-litijama, u nedelju 2. avgusta, učestvovalo je 130 vozila.

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore zbog isticanja zastave druge države odgovaraće četiri osobe, tri osobe zbog nedoličnog ponašanja na javnom mestu, dok će jedno lice prekršajno odgovarati zbog omalovažavanja policijskog službenika. 

Autolitije koje se održaju u većini gradova Crne Gore – bez i najmanjeg incidenta, predstavljaju veliki problem za aktuelni režim, zbog čega je Uprava policije pribjegla mjerama zastrašivanja učesnika i vernika Srpske pravoslavne crkve.

Kontrolom učesnika organizovane kolone policijski službenici su utvrdili da je šest osoba upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, sedam lica je upravljalo neregistrovanim vozilima a dva lica nisu postupila na propisani znak policijskog službenika, navodi se u saopštenju.

Ovih 15 osoba će odgovarati za prekršaje iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. 

U odnosu na događaj od 26. jula na kojem su se lica u vozilima kroz Nikšić kretala na organizovan način identifikovano je 13 osoba koja su isticala zastave druge države, navodi crnogorska policija.

Zakon o bezbednsti saobraćaja na putevima prekršila su tri lica a policija je oduzela četiri vozila, navodi se u saopštenju.

(Glas javnosti/IN4S/RTS)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR