Glas Javnosti

PREOKRET U SLUČAJU UBIJENOG ČUVARA: Otac predao policiji OSUMNJIČENOG sina, on pušten! Istraga opet na POČETKU!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorska policija u Danilovgradu još uvek vrši istragu ubistva omiljenog čuvara kafane u ovom gradu jer je osumnjičeni mladić pušten uz kaznu za nepoštovanje epidemioloških mera jer je na kamerama snimljen u periodu kada je važila zabrana kretanje.

Čuvar restorana u Danilovgradu Zoran Pavićević (56), kako se sumnja, ubijen je iz koristoljublja, zbog pazara iz kase koji je bio manji od 100 evra!

Prema nezvaničnim informacijama Pavićevićevo telo pronašla je radnica u restoranu oko 6 sati ujutro kada je došla na posao. Ona je policiji ispričala da su vrata restorana bila zaključana, te je otišla do kuće, koja se nalazi u blizini, kako bi uzela svoj ključ i otključala vrata. Kada je ušla u restoran zatekla je telo čuvara u lokvi krvi.

Kako je saopštila crnogorska policija Pavićević je ubijen udarcima tupim predmetom po glavi, a istraga je utvrdila da je udaran metalnom šipkom.

Policija je odmah posumnjala da je ubica mladić I. Đ. iz ovog mesta jer su utvrili da se u toku noći, kada je na snazi zabrana kretanja zbog mera povodom suzbijanja virusa korona, kretao ulicama. Policija je odmah blokirala ulice i krenula u potragu za njim, ali ga nisu pronašli.

Mladića je sutradan policiji predao otac! Naime, kada je osumnjičeni mladić došao kući, njegov otac je pozvao policiju. Mladić se nije opirao hapšenju, ali je negirao da ima veze sa ubistvom i zatražio je poligraf. On je rekao ocu da se krio jer ima veze sa nekim drugim krivičnim delima.

Preokret

Međutim dva dana nakon zločina i saslušanja osumnjičenog došlo je do preokreta u istrazi. Tužilaštvo uhapšenog mladića sada ne tereti za ubistvo, već samo za nepostupanje po merama Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje širenja virusa korona. Naime, I. Đ. je bio na ulici u 3 sata ujutru, kada se sumnja da je čuvar ubijen, te je policija njega povezala sa ovim zločinom.

Tužiteljka je najavila da će tokom postupka biti uzeti snimci sa video nadzora sa okolnih objekata u blizini restorana koji bi trebalo da razjasne šta se dogodilo u restoranu i ko je ubica čuvara o kom svi imaju samo reči hvale.

Forenzičari i istražitelji su na mestu zločina tražili znakove eventualnog nasilnog ulaska u objekat, kao i predmet ili oružje kojim su Pavićeviću nanete rane od kojih je preminuo. Ugostiteljski objekat u kojem je nađeno njegovo telo nalazi se u sklopu kuće, a policija će uzimanjem izjava meštana koji žive u blizini pokušati da dođe do traga koji bi ih mogao dovesti do počinioca ovog ubistva. Biće uzeti i snimci sa nadzornih kamera.

"Bio je izuzetno pošten"

Majka vlasnika restorana "Obala" Minja Vujović, rekla je da je stradali Pavićević kod njih radio četiri godine i da je bio izuzetno pošten.

- Jedno izuzetno fino stvorenje, pošteno, nikad problema sa njim nije bilo... On je šećeraš teški, al’ gledao je da zaradi koji dinar tu pošteno... Pošteno je radio - rekla je Minja Vujović.

Stric ubijenoga Radislav Pavićević, rekao je da je Zoran bio miran momak i da nikoga nije ugrožavao.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR