Glas Javnosti

PREKO PERUNIČIĆA traže ko je prisluškivao KATNIĆA, i šta stoji iza SAMOUBISTVA Luke Bulatovića!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Milivoj Katnić novinarima je rekao da se u toj istrazi utvrđuje gde su završavali materijali snimljeni prislušnim uređajem koji je pronađen u njegovom kabinetu.

- Utvrđuje se kome su prosleđivani. Postoji osnovana sumnja da je to rađeno od Agencije za nacionalnu bezbednost i da su oni koristili te materijale, a još uvijek ne znamo ko je još bio korisnik, odnosno konzument tih materijala. SDT vodi istragu u ovom pravcu - rekao je Katnić.

Dodao je i da je SDT bilo na uviđaju nakon što je pronađeno beživotno telo Bulatovića, prenosi Vijesti.me.

- To je sprovedeno u skladu sa svim propisima, taj materijal se analizira i još se preduzimaju određene radnje. Na kraju će se utvrditi da li ima ikakve veze to samoubistvo, odnosno taj događaj, jer još ne možemo tvrditi da li je samoubistvo ili nešto drugo, sa slučajem prisluškivanja - rekao je Katnić.

Komentarišući izjavu državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Zorana Miljanića – da on i SDT treba da odgovore na pitanje čije je živote Bulatović mogao spasiti, Katnić je rekao da taj funkcioner MUP-a ne poštuje međuresorsku saradnju, kao i da ne zna da SDT može davati informacije samo u skladu sa zakonom.

- On je kazao da ja treba da obavestim građane o svemu tome…To bi moglo da bude krivično delo podstrekavanje na odavanje službene tajne - rekao je on.

Povodom video snimaka oproštajnih poruka Bulatovića, kazao je da je moguće da su mogli biti spašeni životi onih koji su ih izgubili ili onih koji su ugroženi:

- Mene i mojih saradnika, gospodina Dragana Radonjića i njegovog specijalnog policijskog odeljenja i Enisa Bakovića i pripadnika njegove službe…To smo do sada mogli utvrditi”, rekao je on, ne precizirajući o čemu se radi.

Kazao je da im je u toj istrazi pomogla sadašnja postavka ANB-a, a naročito šef tajne službe Dejan Vukšić.

Nije odgovorio koliko je poruka ostavio dugogodišnji tajni agent Bulatović, čije je beživotno telo pronađeno pre par dana u jednom stanu u podgoričkom naselju Momišići. Istakao je da su inspektori pronašli sve poruke, pa i one koje je Bulatović prethodno izbrisao iz računara.

Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je da je istraga o prisluškivanju počela nakon što su dobili informaciju da postoje prislušni uređaji u Katnićevom kabinetu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR