Glas Javnosti

Председник Скупштине Црне Горе са амбасадором Србије: Дијалог је једино решење

Crna Gora
Autor: N1/foto: wikipedia

Са државама региона Црна Гора гради односе утемељене на интересима својих грађана, економској и географској упућености, изјавио је председник Скупштине Иван Брајовић током пријема новоименованог амбасадора Србије Владимира Божовића.

Актуелна ситуација у Црној Гори може се једино решити дијалогом, сагласни су потпредседник Владе Црне Горе Рафет Хусовић и амбасадор Србије и позвали све стране на интензивирање дијалога у циљу постизања договора на добробит грађана Црне Горе и превазилажења тренутних тензија које оптерећују односе Црне Горе и Србије.

Хусовић је пожелео добродошлицу амбасадору Божовићу и успешан рад током свог мандата у Црној Гори.

Како је саопштено из Владе, Хусовић је исказао пуну спремност за сарадњу у циљу унапређења односа две државе, које су иначе најближе и најупућеније једна на другу, на свим нивоима, нарочито на економском и привредном.

Божовић се захвалио на пријему и срдачној добродошлици и рекао је да је веома почаствован што има могућност да обавља функцију амбасадора у држави из које потиче и у којој је рођен, али га то додатно обавезује и чини одговорним да буде спона и мост грађења најбољих могућих односа између две државе.

"Амбасадор се сагласио да су Црна Гора и Србија државе које су највише упућене једна на другу и да се мора радити на искоришћавању свих капацитета и ресурса који ће допринети превасходно бољој економској, али свакако и политичкој и културној сарадњи", наводи се у саопштењу Владе.
Саговорници су се сагласили да се актуелна ситуација у Црној Гори може једино решити дијалогом.

"Они позивају све стране на интезивирање истог у циљу постизања договора на добробит свих грађана Црне Горе и превазилажење тренутних тензија које оптерећују односе Црне Горе и Србије", закључује се у саопштењу.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR