Glas Javnosti

PREDLOŽEN SASTAV NOVE CRNOGORSKE VLADE: Dritan podelio karte, Ranko Krivokapić ministar spoljnih poslova

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Mandatar Dritan Abazović predložio je danas sastav nove Vlade Crne Gore, koja će imati 18 ministarstava, četiri potpredsednika i dva ministra bez portfelja, preneli su mediji u Podgorici.

Potredsednici Vlade biće Jovana Marović, koja će biti i ministarka evropskih poslova, Vladimir Joković (ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede), Raško Konjević (ministar odbrane) i Ervin Ibrahimović (ministar kapitalnih investicija).

Za ministra pravde predložen je Marko Kovač, unutrašnjih poslova Filip Adžić, finansija Aleksandar Damjanović, spoljnih poslova Ranko Krivokapić, ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, sporta i mladih Vasilije Lalošević, javne uprave Maraš Dukaj.


Abazović je za ministra rada i socijalnog staranja predložio Admira Adrovića, prosvete Miomira Vojinovića, zdravlja Dragoslava Šćekića, kulture i medija Mašu Vlaović, ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anu Novaković Đurović, ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka i nauke i tehnološkog razvoja Biljanu Šćepanović

Za ministre bez protfelja predloženi su Zoran Miljanić i Adrijan Vuksanović.

O novoj vladi sutra će se izjašnjavati poslanici na sednici Skupštine na Cetinju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR