Glas Javnosti

POVEZANOST POLICIJE I CRNOGORSKIH KLANOVA: Otkrivene veze inspektora sa vođama Kavačana i Škaljaraca

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Pripadnik kotorske policije V.B, čiji je identitet poznat, predmet je istrage Specijalnog policijskog tima zbog navoda o njegovoj povezanosti sa kavačkim klanom.

Prema saznanjima, policija, u saradnji sa tužilaštvom prikuplja operativne podatke u vezi sa ovim događajem, a dosad su uzete izjave od više osoba. Pripadnici Specijalnog tima po nalogu specijalnog tužioca ispituju i da li je u ovom slučaju bilo korupcije.

 I Unutrašnja kontrola policije je pokrenula istragu povodom iskaza policajca koji je svedočio o vezama kavačkog klana sa kotorskom policijom. Ukoliko ustanove da su ti navodi istiniti, o rezultatu istrage će obavestiti nadležnog tužioca.

U okviru istrage protiv Jovana Vukotića saslušan je policajac koji je bio očevidac pokušaja ubistva Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera, koji je označen kao jedan od vođa kavačkog klana.

Taj službenik UP, čiji je identitet poznat, kazao je da je prepoznao jednog od napadača kada je njegovu fotografiju video u medijima, navodeći da je u pitanju Predrag Ilinčić. O tome je, kako tvrdi, obavestio kolegu u kotorskoj policiji, ali ga tim povodom niko nikad nije zvao.

U iskazu koji je ovaj svedok dao tužilaštvu, navodi se da je inspektora koji je od njega uzimao izjavu tim povodom usred saslušanja zvao Igor Božović, koji slovi za jednog od vođa kavačkog klana. Kako tvrdi, taj inspektor je Božoviću saopštio imena svedoka i kazao mu da će sve biti u redu.

Svedok tvrdi da je na poslu pretrpeo mnogo loših stvari zbog ovog slučaja i da je sebe i familiju doveo u opasnost. On je pred tužiocem saopštio da od ovog događaja nikome više ne veruje, sem jednoj osobi u policiji kojoj je rekao da je Ilinčić pucao iz “audija“. Taj kolega ga je potom obavestio da će ga zvati u Podgoricu da ispriča kako je prepoznao to lice, ali ga dosad niko nije zvao tim povodom.

“Povređen sam i kao čovek i kao policajac kada se setim da je inspektor V.B., dok je od mene prikupljao obaveštenja u svojstvu građanina, primio telefonski poziv od lica kojem se obraćao sa Igore, a koje je obavestio da prikuplja obaveštenje od mene i člana moje familije, pritom mu saopštivši naša imena”, ispričao je ovaj svedok u tužilaštvu.

Član familije ovoga svedoka pitao je inspektora da li ga je to zvao načelnik Igor Popović, a on je odgovorio: “Nije načelnik Popović, Igor Božović je“.

(Izvor:Espreso)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR